torsdag 30 november 2006

Augusta

Får jag presenter en kär väninna för er. Augusta. Hon är en vacker stolt och välväxt dam.
Får jag tillägga att hon faktiskt är en pelargon. På sommaren är hon stor och vacker och blommar flitigt. Nu står hon i garaget över vintern och sträcker huvudet högt över alla andra pelargonkompisarna. Hon är en gammal skånsk pelargonsort som har funnits länge.

tisdag 28 november 2006

Farmors skåp



Nere i källaren står farmor gamla skåp. Der är inte bortglömt, jag ser det varje dag men tänker kanske inte så ofta på det. Det innehåller så många minnen från när jag var barn och besökte farmor, som bodde i Torshälla. När vi besökte henne var bland det första vi bad henne om att öppna skåpet. Hon hade så många spännande saker i det skåpet, bl.a blanka slantar. 25-öringar eller 10-öringar var det nog på den tiden. Godis hade hon också och det luktade alltid så gott.
Min pappa ärvde skåpet och hade det i sin ateljé. Penslar och terpentin och andra målargrejor fanns där nu och lukten blev en annan. Det luktade gott det med.
Jag fick sedan ta över skåpet när min pappa dog och nu står det som sagt i vår källaren. Vi har glödlampor, sladdar, ljus bl.a i det nu. Det är nött och slitet och haltar lite på ena benet men det betyder väldigt mycket för mig.


Har du någon sak som betyder lika mycket för dig som farmors skåp gör för mig så vore det roligt att höra om det.

söndag 26 november 2006

Bilder från Sofiero


Jag var idag tillbaka på Sofiero i dagsljus för att kunna fotografer något av allt det vackra som finns där. Vill gärna dela det er. Vackra annorlunda adventsljusstakar.



Julbord från Skåne


Titta vilka vackra ljus! När de brinner ner bildas en spetskrage.



Helt bedårande söt liten lucia tillverkad av Crème Design i Helsingborg.


Besök i Vinhuset hos Hannu (Sarenström). Roliga idéer, vitt och silver.


Detta var bara några smakprov. Detta kan inspirera och glädja en i höstmörkret.

lördag 25 november 2006

Julstämmning


I kväll besökte jag Sofiero och det var verkligen mycket vackert. Alla ljus som brann i fönstren på slottet. I den mörka parken brann marschaller överallt. Trollsk julstämmning.

I Vinhuset hade Hannu (Sarenström) gjort det så vackert med vita blommor, mossa och ljus. Vita stjärnor hängde i de gamla vinrankorna. En stor Karl Johanssoffa stod mitt i växthuset där man kunde sitta en stund och njuta av allt det vackra.

I Majas hus fick alla barn göra egen fågelmat dvs, olikar fågelfrö och talg i en uppochnedvänd blomkruka som sedan kan hängas i trädgården. Där kunde man även beskåda "pepparkakshus" gjorda av knäckebröd, ingen dum idé faktiskt. Jättesött.

I slottet var julbord uppdukade från bl.a Skåne, Dalarna och Lappland. Mycker vackert och stämmningsfullt.

Tyvärr härskar mörkret och det ger knappast möjlighet till fotografering så jag har lånat en bild från Sofieros hemsida. Kan kanske ha möjlighet att komma dit en gång till under helgen när det är ljusare för egna bilder är alltid roligast.

onsdag 22 november 2006

Bonustid


Vilken härlig höstdag. Har räfsat de sista (kanske inte) höstlöven och klippt ner höstastern som gjort sitt för i år. Kunde sedan sitta i garageporten i solen med en kopp kaffe och en bok. Tänk vilken lyx. Den mysiga bilden hittade jag här.

måndag 20 november 2006

Julstämmning på Sofiero


Nu denna helg 24-26 november är det Julstämmning på Sofiero, vilket kan rekommenderas. Brukar vara mysigt och vackert. Många ljus i den vackra parken och slottet.

Dörrkrans


Årets dörrkrans är på plats. Tillverkar en ny varje år. Detta är årets. Kompletterar med ett rött hjärta till jul

söndag 19 november 2006

Nykomling!


Detta är mina första stapplande steg i bloggvärlden. Jag har under ganska lång tid läst många trevliga inspirerande bloggar. Jag tänkte att kanske kan jag göra ett försök? Det verkar ju finnas så många rara och kreativa tjejer därute. Jag älskar allt som är vackert nytt som gammalt. Jag vill ha det hemtrevligt och mysigt omkring mig. Jag har en trädgård som jag ägnar mycket tid i och där har jag även ett litet växthus som är mitt LUSTHUS.

Höstsöndag


En vacker solig blåsig höstsöndag i Skåne. Skön promenad med maken vid havet. God middag med levande ljus och ett glas vin. En skön höstsöndag tycker jag.