söndag 31 augusti 2008

Fler bilder.....

...från Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero i helgen kommer här! Var så god och låt dig inspireras!


Hösten närmar sig med skogsturer även om man nog inte hittar så här mycket vacker svamp här i Skåne.

Blomsterfrämjadets vackra växthus!

Här är några bilder från Peter Englanders Medelhavsträdgård. Den är inspirerad av hans bok Medelhavsträdgård på svenska. En fantastiskt fin bok, kan verkligen rekommenderas. Peter Englander driver Apotekarens trädgård i Simrisham. Hans installation andades sol och värme och kändes så härlig.

På tal om Italien så kunde man hitta denna lilla söta efterlängtade bil här och där i parken. Där serverades det espressokaffe á la Italien tillsammans med biscottiskorpor. Fröjd för ögat och magen.

Vill ni till slut veta om jag inhandlade något mer än bröd och getost så gjorde jag så klart det. Jag köpte några växter bl.a två olika Echinacea som är en av mina favoriter. Den ena heter 'Coconut lime' och är vitgul och den andra är mörkröd 'Fatal Attraction'och har svarta stammar, vidare en vacker Heuchera, alunrot en riktigt mörkröd nästan svart. Jag föll även en Tricyrtis hirta 'Taiwan Adbane' skugglilja (Tudselilje enligt danskarna) som skall bli spännande att se om den vill trivas i skuggrabatten. Tänk att man inte kan styra sitt ha-begär men det fanns ju så mycket att välja på.
Hos våra vänner holländarna skaffade jag några Amaryllislökar (för julen) , några gula hundtandslilja och den lilla söta tulpanen Persian Pearl......

....... men det bästa (och tyngsta) inköpet var nog ändå detta fina lejon i betong (5 kg) som jag bara blev så betagen i. Det MÅSTE jag bara ha, så nu tronar det på mitt gamla symaskinsbord.

Slutligen (ja, ja) köpte jag denna vackra trädgårdsande, så nu är trädgården skyddad, enligt säljaren. Vacker är den i alla fall och passar så bra i min Glansmiskantus.
Ja, det blev en hel del både inspiration och inköp, men jag intalar mig att "....det är ju bara en gång om året"!!
Ha en skön kväll.

lördag 30 augusti 2008

Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero...

En första liten rapport. Vädret var ett underbart sommarväder. Vilken otroligt tur de har. Mycket folk och mycket spännande att se. Bilderna blir många, men här kommer några smakprov.

Varje år anordnas en "Hanging basket"-tävling och i år fanns det ovanligt många fina korgar. Dessa gillade jag bäst.


Strax intill pågick en liten marknad kallad Närodlat, där lokala odlare och gårdsbutiker visade upp och sålde sina produkter. Detta med närodlat ligger mig varmt om hjärtat och dessutom är grönsaker och frukt så vackra att titta på. Här blev kassen tung av stenungsbakar surdegsbröd och getost marinerad i kryddor. MMmmm!!

Ett trevligt inslag var att Bo Hagström, han som gör de underbara programmen Solens mat var där och gick och småpratade med odlare och besökare samt lagade mat tillsammans med några Av Sofieros kockar. Mycket uppskattat.

Nu är det sena natten så jag avslutar med en bild på en soffa i bara rosor "Rosernvila" .....

....och några vackra lyktor som hängde i träden och som väcker starkt habegär hos mig.

Jag får återkomma med en andra rapport och lite fler bilder om ni orkar med det. God Natt och ha en skön söndag!

torsdag 28 augusti 2008

Får jag bjuda......

.........på en liten "aptitretare" inför Den Stora Trädgårdfesten som går av stapeln nu i helgen på Sofiero Slott. Jag har suttit här och tittat på bilder från tidigare år för att bli riktigt "sugen" och denna lilla kavalkad tycker jag känns inspirerande inför morgondagen, eftersom jag hade tänkt att gå dit då när allt är nytt och fräscht och trängseln brukar vara mindre.


Ett gäng pelargonsticklingar får följa med för att förhoppningsvis hitta nya hem genom Pelargonsällskapets försäljning. Så slipper jag ju övervintra dem

Återkommer med bilder och rapport från årets upplaga senare. Jisses!!!....det är alltid lika spännande.

lördag 23 augusti 2008

Inlägg med förhinder!

Jag slog mig ner vid datorn i akt och mening att skriva ett litet inlägg så här på lördagskvällen och visa några spridda bilder medan regnet strilade ner utanför..........


......... men så uppstod det ett förhinder i form av ett styck katt som tyckte att mitt skrivbord och dator var en trevlig promenadväg..........

........... annars hade jag tänkt att visa er en bild på trädgården när det inte regnar........


..........och kanske en bild på den lilla humlan som riktigt förälskat sig i squashblomma......


.........eller varför inte en bild på mina frösådda pelargoner som blivit så vackra.

Jag hade t.o.m kunnat visa en bild på mina flaskor med hemmagjord tomatsås ........

....men det får väl bli en annan gång.

Ha en skön helg och hoppas att det inte regnar lika mycket på er som på oss.


PS. Katten, som är en lånekatt ligger för närvarande och sover längst inne i bokhyllan bakom trädgårdstidningarna.

tisdag 19 augusti 2008

Tisdagstema: Metall

Guld, kärlekens band!

Fler variationer på temat hittar du här.

lördag 16 augusti 2008

Grönt och vitt!

Kommer någon ihåg de gamla smutsiga och slitna stolarna som jag köpte på loppis hos Framtid i början på sommaren. De har stått i garaget och väntat på en regäl restaurering. På något sätt har tiden gått så fort och det har inte blivit till något förrän nu......men bättre sent en aldrig, det är mitt motto............


......och SIMSALABIM!! Så här ser de ut idag efter ommålning och omklädning. De står nu i vårt sovrum och passar mycket bra in där.

Lite senare på en annan loppis, denna gång i Gamla Viken hittade jag två underbart fina och fräscha örngott med monogram broderat i grönt. Jag blev helt betagen av dem och därför har de fått ange den nya färgskalan i sovrummet nämligen vitt och grönt. Den har jag aldrig haft tidigare. Stolarna fick grön- och vitrutig tyg på sitsen.


När vi nu är inne på temat vitt....och grönt så har jag planterat en ny vit ros i kryddträdgården. Den jag satte i höstan Glamis Castle ville inte bo där så den har jag förpassat till en av pallkragarna för att se om den eventuellt kan krya på sig. Ersättare ha blivit denna lilla söta vita ros som heter Old Schneewitchen. Doftar underbart och skall enligt Annika på Flora Linnea inte bli så stor. Hoppas nu verkligen att den blir bra, för man har ju inte lust att byta rosor varje år.


Ha en skön helg med avkoppling, god mat och trevlig samvaro för det skall vi ha ikväll när Grannfesten går av stapeln. Hoppas vädret håller, just nu verkar det OK.

onsdag 13 augusti 2008

Ordlös onsdag

Tvättdag!

Jag hittar inga fler Ordlös onsdag, men här är mitt bidrag i alla fall och bara för det visar jag tre bilder.
Ha en skön kväll.

tisdag 12 augusti 2008

Tisdagstema: Fridfullt

Finns det något som utstrålar mer frid än en varelse, människa eller djur som sover. Världen är bortkopplad tryggheten finns där i sömnen.

Fler tolkningar av temat finner du här.