söndag 31 maj 2009

Månadsbilden Maj



Här kommer månadens bild. Det är otroligt vad tiden går fort. Man ser knappt bron längre. Jag önskar bara att jag kunde koppla till den intensiva fågelsången som hör till. Vill ni se tidigare inlägg så finns de här: Januari, februari, mars, april.

fredag 29 maj 2009

Blommig fredag: En liten blå blomma.

Denna fredag vill jag visa er en av mina största favoriter. En liten gräslilja. Den är så bedårande söt, som namnet säger ett blommande gräs. Liten och ganska osynlig i rabatten, men kommer man den riktigt nära så upptäcker man en verklig skönhet. Jag köpte den för några år sedan under Trädgårdsrundan här i Skåne (ett bra tillfälle att hitta nya favoriter till trädgården för övrigt) och längtar sedan dess varje år efter att den skall blomma. Man får vara på hugget för det går rätt fort...och vips så är det "bara" ett gräs igen.





Fler Blommiga Fredagsinlägg hittar ni här. Ha en skön helg.

onsdag 27 maj 2009

Fototriss: Spetsigt

Här kommer, lite sen som vanligt min Fototriss för denna veckan. Dessa tre "spetsiga" bilder har jag valt ut.


Rosenknoppen


Dagliljans blad i motljus


Stjärnpelargonens spetsiga kronblad.

Fler Fototrissar hittar ni här.

tisdag 26 maj 2009

TisdagsTema: Frukt



An apple a day
keeps the doctor away!
Fler tisdagstema hittar ni här.

lördag 23 maj 2009

Baksidan.......

.....en haltande Fototriss. Eftersom jag inte fick ihop mer än två "Baksidor" till denna veckas Fototriss så får ni se dem "utom tävlan". Den första Baksidan är en söt liten sothöna som springer och vaktar sina ungar, små, små svarta bollar.


Nästa Baksida är vår vedbod, där en klematis letat sig genom väggen och ut på baksidan

Som bonus får ni se några andra bilder och den första är mer "insida" än "baksida". Det är grannens underbart vackra trädpion.



I rabatten hittade jag denna lilla söta pensée som fångats in av den utblommade tulpanen som håller den i ett fast grepp.


Den sista är en bild på något som vi ju inte vill ha i trädgården men som är så vacker när man ser den någon annanstans.


Ha en skön helg.

fredag 22 maj 2009

Blommig fredag: Det första är det bästa!

Tänk så fort en vecka går. Jag hade tänkt göra fler inlägg under veckan, men plötsligt är det fredag igen och då får det bli min Blommiga fredag som gäller.



Den första rosen har slagit ut denna vecka. Der är den ljuvliga Louise Bugnet som var först på plan. Den är så fantastisk med sina röda knoppar och underbart bländvita blommor. Jag står i andlös beundran.


Den första lilla skörden från grönsakslandet kunde också tas in i köket...inga mängder men det är egenodlat så man njuter dubbelt så mycket.

En skön helg önskar jag alla från norr till söder.

Fler blommiga fredagsinlägg hittar du här.

fredag 15 maj 2009

Blommig fredag i maj

Den första blomman denna blommiga fredagen är en av mina aklejor. Ser ni duvorna som sitter i ring med huvudena ihop. Är de inte fina? Efter att jag blivit uppmärksammad på denna bild så kan jag inte låta bli att leta efter dessa fina duvor i alla mina aklejor och de ser helt olika ut på olika blommor men de finns där.


En blomma som är speciell och vacker i trädgården just nu är Tolvgudablomman som jag gullar med varje år för att den skall trivas och komma tillbaka. De cyklamensliknande blommorna står så vackert i eftermiddagssolen.


Är det inte fantastiskt att man kan få ihop en vacker liten bukett blommor på en promenad längs en tråkig och bullrig motortrafikled där kommunen satt upp ett bullerplank och därefter rensat bort allt grönt...trodde de, men NEJ se vad jag hittade. Bara man har ögonen med sig och längtar efter att plocka blommor så hittar man alltid något. Många blommor har nog kommit med schaktjorden för jag har bl.a hittat en vacker tulpan som står där och lyser i allt gruset. Jag hittade också en jättevallmo som står med så hårt knutna knoppar att jag måste gå dit varje dag för att se den slå ut och se vilken färg den har. Hoppas ingen plockar den innan dess för det vore synd.


Ha nu en skön helg och njut av allt det vackra som bjuds på nu.

Fler blommiga fredagsinlägg hittar ni här.

onsdag 13 maj 2009

Ordlös onsdag Skuggor

Skuggor av en favorit.



Fler ordlösa skuggor hittar du här.

måndag 11 maj 2009

Fototriss Fåglar......

.....var ett roligt tema. Jag är en stor fågelfantast och vet att det är ofta jättesvårt att få bra bilder av dem....men ibland lyckas man ändå. Här är tre fågelbilder som jag själv är nöjd med.

Den första är från i vintras och den lilla koltrasten som verkligen ser ut att frysa alldeles förfärligt.



Duvan inne i den nästan djungelliknande skogen är så rofylld och vacker.



Detta är nog ändå mina älsklingsfåglar, gräsanden som man ser så ofta men ändå aldrig tröttnar på. Vackra, goa och trygga guppar de på dammen vågor.



Vill ni se fler Fototrissar med fåglar så titta in hos Helena.

fredag 8 maj 2009

Blommig fredag....Lusthuset just nu.

I denna veckas Blommiga fredag bjuder jag på en liten "rundtur" i Lusthuset (6,9 kvadrarmeter) som det ser ut just nu. Jag satt skyddad för vinden och regnet och tittade runt med kameran.



Några pyttesmå pellisbarn kinesar hos vinrankan.


Buskrassen 'Black Velvet' står på tillväxt och har ju faktiskt kommit en bit på väg.


Basilika och Dragon (tyvärr inte fransk såg jag sedan) står också och gosar sig i växthusvärmen.


Vita Tagetes 'Vanilla' en favorit som får hänga med varje år.



Den första lilla stjärnpelargonblomman har vågat sig fram.


Några nästan svarta violer hittade jag i rabattkanten och på gången som frösått sig från förra året. Det var väl inte dåligt. Jag planterade genast dem i en kruka så jag kan njuta av dem på nära håll.


Sommaren luktärtor 'Fire and Ice', 'Windsor' och 'Madame Butterfly' ....bara namnen sätter väl fantasin i rörelse.



Mitt gamla klot av pil lever än och får vara växtplats för en liten hängpelargon 'Blue Sibyl'


Sittplatsens solblekta kuddar och en gammal korgstol....den måste det alltid finna plats för. Det är en absolut MÅSTE.



Utanför vankas det fika med rabarbermuffins. På bilden finns även en burk med rabarber- och jordgubbssylt som är en jättegod kombination.

Ha en skön helg och vill ni se fler Blommiga fredagar så hittar ni den här.

onsdag 6 maj 2009

Ordlös onsdag: Taggigt

Denna taggiga "drake" ruvar i dammkanten på Sofiero.

Fler Ordlös onsdag hittar du här.

söndag 3 maj 2009

Fototriss: Så här ser det ut där jag är idag.

Eftersom jag idag, och igår också stod uppochner i rabatterna så är det så här det ser ut där jag är just nu......mer spännande än så här blir det inte tyvärr!



Solen skiner så parasollen har fått komma ut. Perennerna sticker upp överallt i rabatterna och det blir ett glatt återseende. Lite extra tilldelning av kogötsel och kompost som tack får de.



När det blir sen eftermiddag är det så vackert med solen sneda stålar som fördjupar färgerna. Min "ljugarbänk" och under den zinkbaljan dit myntorna har blivit förvisade när det inte kan uppföra sig i rabatten.


Den bästa bilden av alla. Jag var precis ute och fotade för att fånga det på bild. ÄNTLIGEN har regnet kommit....och det behövs verkligen.
Så här såg det ut där jag var idag...håll tillgodo kära bloggvänner.
Fler Fototrissar hittar du här.

fredag 1 maj 2009

Blommig fredag.......

......den första dagen i maj!



Den första utslagna "rhoddisen" och en marsipansöt tulpan vilar sig på mina väl använda trädgårdshanskar.

Häggen har slagit ut och dränker trädgården i sin intensiva doft.

Denna kombination tycker jag var läcker. Tulpanen 'Spring Green' (en verklig favorit) och de första löjtnantshjärtat
Fler Blommiga fredagar hittar ni här