måndag 31 augusti 2009

Månadsbilden: Augusti



Här kommer augustibilden....kan man ana en aning av höstfärger?.......mest sensommar är det fortfarande gudskelov.





Den första höstfärgade bokgrenen hittade jag i alla fall och de underbara mogna björnbären som gonade sig i solen.

Fler månadsbilder hittar du hos Camilla

fredag 28 augusti 2009

Blommig fredag: Stora Trädgårdsfesten på Sofiero!

Årets fest går helt i kärlekens tecken och en stor tavla gjord av massor av rosor inspirerad av Karin Larssons draperi "Kärlekens ros" står framför slottet där en utställning om Karin Larsson har pågått hela sommaren. Tavlan är skapad av Emma Karp Lundström som är mest känd för sina vackra äppeltavlor i Kivik.





Man går och njuter av alla vackra arrangemang, som verkligen visar vår kärlek för det som växer i våra trädgårdar...så se och njut!







Denna sagolikt vackra Echinacea 'Sundown' föll jag direkt och den lyckades jag hitta ett exemplar av som kom med hem........jag upptäcker nu att jag nästan börjat samla på denna härliga blomma......har några stycken nu.



Om man har några gamla skedar över kan man göra detta vackra vindspel (skapat av Henrik Valentin) och ser ni så skickligt placerat det är. Det tog en lång stund innan jag såg att skedarna inte var målade utan det är speglingar av omgivningen som ger denna effekt. Verkligen smart!



Den finaste "Hanging Basket" tycker jag att den grönsakslåda var.



I omröstningen om den finaste blomman förstår ni väl att jag röstade på denna fina pelargon....ett verkligt praktexemplar.
När jag kommit så här långt så började regnet falla så kameran fick krypa ner i väskan och jag kunde ägna resten av tiden åt shopping av bl.a lökar till våren och Amaryllisar till jul. Ha nu en skön helg allihop för det tänker jag ha...med kanske ett litet återbesök på Sofiero på söndag...vi får se.

Fler Blommiga Fredagsinlägg hittar ni här.

onsdag 26 augusti 2009

Ordlös onsdag: Gott Gottinamnam



Fler Ordlösa onsdagsinlägg hittar du här.

tisdag 25 augusti 2009

Tisdagstema: Roligt

Visar en bild på min kära katt Pelle när ha var liten. Även om det var ett tag sedan så tycker jag fortfarande att det är den roligaste bilden jag tagit.



Fret bilder på Tisdagstemat hittar du här.

fredag 21 augusti 2009

Blommig fredag: Sensommar på Sofiero

Några sensommarblommor att njuta av i den vackra parken. Får passa på nu innan den Stora Trädgårdsfesten bryter nästa helg.



Sensommartid är dahliatid här och det finns mycket att välja bland.








Utställningen Krukans vänner pågår i Orangeriet där fem krukälskare visar upp sin passion.





....som alltid vita rosor utanför Vinhuset





Fler Blommiga fredags inlägg hittar du här.

onsdag 19 augusti 2009

Vattnets själ......

...heter en fantastiskt fin dokumentärfilm gjord av Kurt Skoog och är ”en film om vattnets fascinerande egenskaper och dess avgörande betydelse för livet på jorden" enligt SVTs påannons. Jag satt trollbunden, förhäxad och bara njöt av denna ström av underbart vackra bilder. Om ni har missat den så finns den att se på SVTPlay
(http://svtplay.se/v/1648535/dokumentar/vattnets_sjal). Ni måste bara se den.
Inspirerad letade jag upp några av mina bilder om vatten i olika form, för vatten kan vi inte vara utan och måste vara så rädda om.


Isspets


Solvatten


Frostfjädrar


Storm


Stilla morgon


Våris


Regn


Dammen i skogen


Blommornas liv....vattnet


Solnedgång


Regnmoln


Vinterdammen

söndag 16 augusti 2009

Fototriss: Kommunikation.......

.....är ju ett begrepp som innehåller mycket och på olika plan. Efter visst funderande bestämde jag mig för föjande triss.



Förr när inte den moderna tekniken fanns som telefoner och datorer och allt annat som idag sköter vår kommunikation så var brevskrivandet en skön konst. Så härligt att få ett handskrivet brev med nyheter och tankar kanske långt ifrån. Någon som man inte träffade så ofta, men som hjärtat längtade efter. Så betydelsefullt det måste ha varit. Detta vackra brev som är ställt till min mormor får representera denna form av kommunikation.



Vi som lever i en helt annan tid, på gott och på ont kan kanske inte föreställa oss hur det var. Vi som översköljs av nyheter och alltid kan få kontakt på sekunden. I detta sammanhang får den kommunikation som går över bloggen med er alla goa rara bloggvänner representera vårt moderna kommunikationssamhälle. Tänk att få kontakt och respons på sina tankar och bilder av intresserade och positiva läsare....vilken glädje det är. (I dagarna har mina besökare här på bloggen gått över 50 000. Det är så man knappt kan tro att det är sant). Tack alla ni som håller denna kommunikation igång.


Nu har vi bara talat om kommunikation=kontakt. Det finns ju även en helt annan sida av begreppet dvs den att förflytta sig från en plats till en annan. Bilden på den vackra gamla Morrisen (min första bil var en Morris Minor) får vara representant för denna form av kommunikation. Så mycket roligt man sett och upplevt med hjälp av bilen. Idag tar vi det lite lugnare med bilturer men helt utan kan man inte vara.

Fler trissar hittar du här.

fredag 14 augusti 2009

Blommig fredag: Sensommarknoppar...

...hittar jag fortfarande överallt i trädgården och som håller sommarkänslan vid liv.


Pelargon 'Norrland' eller 'Tierpspellan' som den också kallas.


Squashblommorna är stora och solgula och lovar gott.


Dahlians lilla "bebisknopp" .


Vita solrosens blyga knopp.


"Dillmonstret" kallades visst rosenskäran någonstans och visst fyller den snabbt alla lediga ytor.


Rosen 'Anita' förser mig med en jämn ström vackra knoppar, verkligen en ihärdig dam.

På favoritdagliljan kommer det fortfarande nya knoppar....Hurra!


Snart en doftande luktärt.


Kärleksörten 'Matrona' är knubbig och fin och knopparna börjar så smått att få sin fina rosabruna färg

Fler Blommiga fredagar hittar du här.

söndag 9 augusti 2009

Fototriss: Gissa temat!

Denna gång gäller det att hitta temat i dessa tre bilder.







Tips: Det jag tänker på är något som alltid väckt min stora förundran. Om du vill se om vi tänker på samma sak så kan du kika i kommentarerna.
Fler Fototrissar hittar du här.