måndag 30 november 2009

Månadsbilden: November



Här kommer månadsbilden för November. Lerigt på gångstigen och inga blad kvar på träden. Bäcken är bredare och porlar fram full av regnvatten. Tänk nu är det bara en månadsbild kvar i år.
Bonusbilderna till detta inlägg hittar ni i mitt inlägg från igår. Fler Månadsbilder hittar du hos Camilla.

söndag 29 november 2009

November snart december

Oj, det blev visst ett längre uppehåll än jag hade tänkt, men en kombination av idétorka och tidsbrist bidrog till detta....men nu är jag här igen!!
Idag när jag gick ut för att fota månadsbilden för november (kommer senare) så fick jag med mig några bilder hem på denna konstiga årstid som är nu.....är det vår, höst vinter eller vad??



Denna bild symboliserar verkligen detta, julbocken och de blommande rosorna vid den soliga husväggen.


Gräsmattan, grön och fin full med vackra nerfallna äpplen, något för fåglarna att kalasa på när det blir kallare.

I min vackra dal rinner vattenfallet friskt efter regnet i går och i natt.

Hoppas inte att jag tröttar ut er med mina fåglar men här min favorit rörhönan.


Sist kan jag inte låta bli att visa en bild på en av Makens födelsedagsbuketter.....vilken underbar färgsymfoni.

Ha en skön vecka nu när julstjärnorna är upphängda i fönstren och adventljusstaken fixad och tänt så ses vi med månadbilden i morgon.

fredag 20 november 2009

Blommig fredag: Julstämmning på Sofiero

Mitt Blommiga fredagsinlägg får i dag bli några smakprov från Julstämmningen på Sofiero. Hela helgen är slottet fyllt av underbara installationer med blommor, ljus, pepparkakshus, allt mycket vackert och inspirerande trots att solen denna dag skiner utanför fönstren.










Vintriga färger på rosor och hyacinter.




Här är en engelsk ros som fortfarande blommar i rosenrabatterna, den och många andra.








Glittrande ljus och varma julfärger, men även vackra stämmningsfullt brinnade ljus i Orangeriet.



Mörkret sänker sig, solen går ner i Sundet och hundratals marschaller tänds överallt i parken och faktiskt inställer sig julstämmningen.

Fler Blommiga fredag hittar du här hos Katarina.

torsdag 19 november 2009

Vad var det jag sa....!

Det är som att utmana ödet att berömma det härliga vädret häromdagen (se inlägg nedan). Jag hade knapp tänkt tanken förrän stormen och slagregnet drabbade oss. Huset skakade och man hoppades att inte takpannorna skulle komma nerdansande. Samtidigt ösregnade det .......ja, usch och fy!



I morse gick jag ut för att se om något hänt ..... och det hade det tyvärr. Tre rutor hade blåst sönder på Lusthuset och låg i bitar platt över min Glamis Castleros. Ja, det var bara att plocka upp skärvorna och ringa till glasmästaren som var fullt upptagen, men kommer väl och räddar upp situationen endera dagen. Suck!!





Så här kallt är det inte ännu (11 grader varmt) men jag hittade dessa fina gamla slitna skridskor på loppis och de fina vantarna köpte jag igår på Indiska och det blev en vacker vintrig bild, roligare än glasskärvor på gräsmattan.


Hela helgen är det Julstämmning på Sofiero så det får väl bli dit jag går i morgon och ser om jag kan få några mysiga bilder med mig hem.

söndag 15 november 2009

"....ur led är tiden!"

Denna söndag har det här nere hos oss i söder varit rena vårdagen med 10 grader varmt, solglimtar, vårfågelkvitter i buskarna. Ja, man trodde inte sina öron.
Trädgårdsnerven börjar pirra så smått och där (i trädgården alltså) ser jag att den fina "marsipanrosen" Anita bara blommar och blommar.



Här är några som också tror att det är vår. Minipenseén under lönnlöven.



Den vita höstanemonen har inte heller givit upp hoppet.



Purjolöken tänker försöka sig på att blomma så här på höstkanten. Skam den som ger sig. I växthuset hittade jag några kvarglömda vindruvsklasar i ett hörn. Söta och goda var de.

Väl inne igen så blev den stora tidskriftsutresningen äntligen av. Vi for med bilen full upp till Tippen....jag vågar inte tänka på vad de har kostat, men man får väl trösta sig med att de har skänkt glädje och inspiration i alla fall.


Ha nu en skön höstvecka allesammans.....och trösta er med att det varma vädret här nere består säkert inte så länge. Snart börjar det väl blåsa och regna och så är allt som vanligt igen.

fredag 13 november 2009

Blommig fredag: "Man tager vad man haver......"

Ja, inte är det så särdeles mycket som blommar just nu, när mörkret sänker sig och regnet smattrar mot rutan hela dagen. Kan bara visa mitt lilla arrangemang på trappan med en nyinskaffad vit julros, ett par kvarvarande pumpor och några vackra vinteräpplen. Hoppas att det tända ljuset gör att man känner sig precis så välkommen som man är.


När ljungen och höstastrarna vissnat så tog jag vad jag hade, några grankvistar och blommor från kärleksörten som håller sig fin länge. Det blev riktigt fint, faktiskt, kan senare kompletteras med några vackra äpplen lite närmare jul.


Ha en skön och mysig helg. Kryp upp i soffhörnan med gosefilten och läs en god bok eller ett härlig julmagasin för det tänker jag göra.

Fler Blommig fredags inlägg hittar du här hos Katarina.

fredag 6 november 2009

Blommig fredag: Tänk......

.....att den inte kunde lugna sig ett litet tag till. Nej, den började blomma redan i källaren, Vit som en sparris, men ändå. Tur jag såg den i alla fall så den fick komma upp i ljuset. En vacker och härlig amaryllis, årets första. Inköptes på Trädgårdsfesten på Sofiero i augusti.




Veckan bara rinner iväg, men ett loppisbesök hann jag med ialla fall och fyndade två små söta kryddburkar som är favoriter hos mig. Här står de tillsammans med små söta rosenknoppar från den fantastiska rosen 'Anita' som bara vägrar att ge upp.


Ha en skön helg. Inomhuspyssel passar väl rätt bra nu, utom att jag skall försöka får ner några lökar i krukor i växthuset .....det måste jag få tid till.

Fler Blommiga fredagsinlägg hittar du här.

söndag 1 november 2009

Månadsbilden: Oktober



Ja, så var det dags för oktoberbilden. Nu ser man att hösten har slagit till med gula blad och ett annat ljus i bilden. Kan just undra hur många blad som finns kvar till nästa bild...eller är det vinter då?



Bladen täcker träbron som en fin matta.




Mycker vackert växer det runt om i skogen just nu. Håll tillgodo med dessa bonusbilder.

Vill du se fler månadsbilder så hittar du dem här hos Camilla.