torsdag 31 december 2009

Ett riktigt
GOTT NYTT ÅR
önskar jag Er alla.


onsdag 30 december 2009

Månadsbilden i December!

Här kommer nu på årets näst sista dag min Månadsbild för December. Nu är cirkeln sluten och jag har en bild för varje månad. Det har varit spännande och roligt att ha kvar som en egen liten almanacka.
Bilden är tagen igår och det är inte utan att det är en aning av vårljus i bilden eller vad tycker ni?


Bonusbilder är ett par bilder som är tagna från bron dels uppåt med den lilla bäcken som rinner så glatt genom Jordbodalen (som platsen heter) och ........



...en där man ser den rinna fram under bron.




Jag kan inte låta bli att även visa denna bild tagen för ca 1 vecka sedan och då var det verkligen vinter, men skall det vara som det är idag så stämmer den första bilden bäst.


Vill ni ser fler månadsbilder så hittar ni den här hos Camilla.

måndag 28 december 2009

Innan nyår!

Idag skiner solen och fåglarna kvittrar i häckarna. Snön har smält bort och jag måste erkänna att jag saknar den inte nu. Julrosen på trappan har rätat på ryggen och laper i sig lite av den bleka vintersolen.


I växthuset står min fina stora rosmarinbuske insvept i bubbelplast och verkar ha klarat frostgraderna bra.

Olivträdet verkar också mår bra. Jag står och nyper försiktigt i bladen och doften av rosmarin sprider sig och längtan efter vår och värme känns i bröstet.




Den sneda solen belyser rabatten vid ligusterhäcken och det verkar nästan lite våraktigt...eller är det bara ett önsketänkande från min sida, där jag står och bara älskar ljuset.


Jag skördade mina sista purjolökar och det var så fina och skall bli en härlig soppa till middag idag. Jättegott tillsammans med vitlöksbröd. Mmmm!!

Jag måste komma ihåg att sätta purjolök även nästa år för det har gett bra utbyte även om inte alla har blivit så stora som de man köper i affären, men oj, vad mycket godare de är. Vitlöken som jag satte i höstas sticker faktiskt upp redan. Vad säger man om det!

Ha nu en skön fortsättning på veckan och till sist....ni som missade filmen "Naturens gång" på SVT2 i går kväll glöm inte att se den på SVT Play medan den är kvar där. Är fortfarande tagen av den. Vacker, tyst och gripande.

onsdag 23 december 2009

En Riktigt God Jul......

......önskar jag Er alla mina underbara bloggvänner. Tack för alla kommentarer och all inspiration jag fått av er under det gångna året.



Ha en skön och vilsam julafton......den speciella dag när man blir som barn på nytt.

Kram!!

fredag 18 december 2009

Blommig fredag



Här ovan ser ni nu min hyacint i den nya färgen 'purple'. Hur fin som helst, den är inte blå och inte rosa utan mer år det lilaröda hållet. Det är lite svårt att få fatt på den rätta nyansen när man fotar.


Vårt lilla kök har fått sin jul-make-over och jag blev nöjd med resultatet. Mest nöjd blev jag med en uppförstoring i posterformat av en av mina bilder som får bli jultavla på väggen. Spännande att se om bildkvaliten höll för det stora formatet och det gjorde den faktiskt.


I den nergående solens varma ljus glöder mina äpplen under köksfönstret så fint tillsammans med den vita snön.

Ha nu en skön helg och försök att ta det lugnt inför julen nästa vecka. Vill ni se fler blommiga fredagsinlägg så finns de här hos Katarina

torsdag 17 december 2009

Snövitt.......

....och vackert är det i Skåne idag. Snön har fallit hela natten och man vaknade till en snövit trädgård, med sol och blå himmel....det är man verkligen inte bortskämd med minsann.





Min ormhassel lyste som en riktigt mysig julbuske igår kväll. Jag fotade den genom fönstret och den var hur vacker som helst med alla sina ljus.




Fruset och kallt, man ser att vattendroppen aldrig nådde spannen innan den förvandlades till is.



Litet vårtecken var det i alla fall när posten kom med den nya Impectakatalogen så man kunde drömma sig bort en stund över förmiddagsfikat. Mmmmm...... så ljuvligt att tänka på den kommande våren och sommaren.



Det måste vara något speciellt med vintern här i Skåne. Det verkar som det nästan alltid blir kaos när vintern slår till. Mindre kul är det att ägna halva dagen åt att tina upp och skrapa fram sin stackars nerfrusna bil. Ha det bra hoppas att alla inte är lika "insnöade" som jag.

söndag 13 december 2009

Julbak och Lucia

Denna vecka har gått i julbakets tecken, med förfärdigandet av diverse julkakor allt för mitt årliga Luciakalas.





Mandelmusslor är bara ett måste. Har hittat ett bra recept i Hannus underbara bok Vinterkalas, goda kakor som inte faller sönder bara man tittar på dem.




Luciafesten avlöpte till allas belåtenhet och nu får jag pusta ut en stund här framför datorn.


Min röda Amaryllis växer upp "i taket" och har fått stöd av en ormhasselkvist och ett par ljus blev inte helt fel.

Hyacinterna doftar verkligen juligt. Dessa skulle vara röda egentligen, men rosa blev de och det är inte så tokigt det heller, men det hade varit spännande med en "purple" hyacint.



Min gungande sommarflicka har fått denna fina vinterplats, där hon kan doppa tårna i den magnifika Amaryllisens blommor.

Ha en skön vecka allesamman.. Jag skall skärpa mig och hoppas komma med nya inlägg lite oftare.

fredag 4 december 2009

Årets dörrkransar......

....är nu på plats. I vecka gjorde jag årets version. Jag är mycket glad i den "skoglika" looken. Kanske kommer det ett rött inslag i kransarna lite närmare ju...vi får se.





Ideer och handledning får vi som alltid av Birgitta i Döshult som är en fena på vackra kransar och juldekorationer och som nu står och visar upp allt sitt vackra på Fredriksdals julmarknad som går av stapen nu i helgen. Är ni i närheten så kan jag rekommendera ett besök och att bl. a beskåda de underbart vackra julborden som är uppdukade i Herrgården och spännande ljusinstallationer i skogen när mörkret faller.



Min gamla moraklocka fick ett nytt vackert zinkhjärta.





Gjorde även lite julfint på trappan. Älskar äpplen som dekoration...finns inget vackrare. "Less is more" eller hur?


Ha en skön 2:a advent i morgon och stressa inte utan njut istället (lättare sagt än gjort kanske).