lördag 27 februari 2010

Drama i vinterträdgården!

Ett spännande "drama" utspelades utanför mitt fönster igår. Jag är som ni kanske redan förstått väldigt intresserad och fascinerad av fåglar. Plötsligt slår en tornfalk (rätta mig om jag har fel) ner i häcken. Stor kalabalik!! Skator, kajor skäller som galna på falken som försöker bemästra sitt byte (en koltrast...synd men det gäller att se upp).


Nyfiken som jag är kunde jag inte låta bli att gå ut och spana (med kameran i högsta hugg så klart).


När han/hon tyckte att jag blev för närgången flög den upp och satte sig på vindflöjeln på vårt hustak. Verkligt snygg prydnad må jag säga. Otroligt vacker fågel!


Nu var det ju inte bara jag som var intresserad utan även grannens katt som med stor möda klättrade via ett träd upp på vårt garagetak. Jag försökte övertyga honom om att detta bytet kunde han nog glömma........



.......men han tyckte nog att det var otroligt intressant.



Efter en stunds beundrande av den vackra fågeln hivade vi in katten och jag själv gick in så han kunde avsluta sin middag i lugn och ro. Han var väl hungrig han också.


När jag i morse gick ut för att inspektera "brottsplatsen" så fanns det bara några små grå fjädrar kvar som visade vad som hade utspelats sig.

fredag 26 februari 2010

Blommig fredag...'Något gammalt och något nytt'

Några gamla blommor från i somras, men som fortfarande är vackra och pryder sin plats.



Helt ny spännande tulpan som heter 'Britt'. Jag kunde bara inte låta bli den eftersom min lilla mamma hette Britt och enligt bilden skall den vara ljuvligt rosa och härligt dubbel...vi får väl se!!



Fler nyheter...en bunt fyndade böcker från bokrean och där finns nog något blommigt också...lite utav varje som vanligt.


Gammal snö som kasat ner på växthustaket och mest liknar gamla blöta småsmutsiga filtar......men hoppas att detta betyder att nu smälter det äntligen!!


Ha en bra helg..och vill ni läsa fler blommiga fredagsinlägg så hittar du dem hos Katarina.

lördag 20 februari 2010

Hänt i veckan!!

Tyvärr hann jag inte med någon Blommig fredag denna vecka och så där speciellt mycket blommigt ögongodis finns det inte här i denna snöiga vargavinter.

Jag bjuder i stället på några bilder från veckan som gått.





Jag tog fram mina egna sparade fröer från i somras. Jag har nu sorterat dem och lagt dem i plastmuggar så de är färdiga att användas när den dagen kommer. Vi får väl se om det finns någon grokraft i dem.......



......och som en liten grön uppmuntran i allt detta vita står mina två byttor med groddar och ser så vårlikt härliga ut att jag knappt nänns äta upp dem. Tack Annika för tipset!



Jag tänkte att nu får det räcka med krokusbilder, men då hade jag inte sett dessa som slog ut i veckan....och så vackra de är!




I tisdags var jag och stöpte ljus hos Irene i Påarp. Vi gör det en gång varje år och det kan kanske tyckas vara en udda tid, men tiden före jul räcker ju inte till för alla så detta får bli detta årets juleljus som tillverkas i god tid.





Se...minsann börjar toppen på min buxbomsboll sticka upp ur snön....vilken tur så att man inte trampar på den som jag nästan höll på att göra.

Vädret är ju inte mycket att prata om, men jag hoppas att alla ändå får en bra helg.

söndag 14 februari 2010

En kram på Alla Hjärtans Dag!



Jag önskar att alla har haft en bra dag...Alla Hjärtans Dag...eller inte! Alla dagar skall väl vara dagar när man tänker på dem som står ens hjärta närmast.
Jag sitter här i skymmningen och hör på underbar fågelsång (på CD...suck!) och ser solen gå ner i en orange strimma över hustaken. Det har varit skönt väder så det får man vara glad över. En god middag (fransk köttgryta, gott vin och saffranspäron från i somras) blev det. Man kan inte klaga.

Stor Kram till alla Goa Bloggvänner från Lusthuset

fredag 12 februari 2010

Blommig fredag........rosa, gulliga Primula!

Detta var precis vad jag saknade i mitt köksfönster.





De är så vanliga att man nästan inte ser dem längre, men rara, söta och vårlika får man väl ändå säga att dessa är. Lite trixiga att sköta tycker jag som tagit livet av ett antal genom åren.



En krokus får stå i mitt loppisfynd från förra året. Roligt att använda dessa gamla vackra ting i vardagen.



Efter sitt "fotomodelljobb" fick Primulan ta sin rätta plats i köksfönstret.

Fler Blommiga fredagsinlägg hittar du hos Katarina.

onsdag 10 februari 2010

Närbild

I dessa tider fullkomligen törstar man efter varje liten blomma.....och ganska små blommor är det verkligen. Gjorde en räd med macroobjektivet och detta blev resultatet.



Blommorna är inte många millimeter stora och det finns ingen chans att riktigt njuta av dem utan macro eller förstoringsglas. Hur växten ser ut kan du se här.



Blommor här tillhör en vanlig kalanchoe....så lätt man missar deras skönhet.



Minipåskliljan slog ut på två dagar så det gäller att passa på.


Två fina vita stjärnor fann jag på den äppledoftande pelargonen som jag alltid har inomhus och så små att man lätt missar dem.

Utomhus ser det fortfarande ut så här. Ser ni att vattenkannan börjar bli synlig igen...kan det vara ett vårtecken???

fredag 5 februari 2010

Blommig fredag: blåbärsris och tomatfrö...!

En helt vanlig inte speciellt "blommig" fredag är det i dag. Jag hittade i alla fall små blommor på mitt bråbärsris som jag tog in för några dagar sedan. Det såg torrt och fruset ut, men det visade sig vara liv i det i alla fall. "Finns det liv finns det hopp" säger man ju om en kommande vår.




Söta små klockor har riset minsann.


Jag köpte det nya numret av Country Living och där handlade det om lökväxter. Nu har det väl kommit lite längre i England men vad härligt att njuta av. Jag köpte en påse tomatfrö så där helt spontant. Jag har aldrig sått tomater förut men får väl försöka mig på det i år. Skall jag vara helt ärlig så föll jag för namnet 'Chocolate Cherry'...låter inte det lockande. Dessutom var det den sista påsen och det triggar alltid igång mig...det var proppfullt i alla facken utom detta.....vad kan det bero på.....kanske en populär ny sort. Måste som sagt prova.

Ha en skön helg.

Titta in här om du vill läsa fler Blommiga Fredagsinlägg!

tisdag 2 februari 2010

Snö och blåsdag...

......är det här i Skåne idag för vilken gång i ordningen kan jag knappt hålla reda på.





Man kan knappt skönja Lusthuset igenom den igensnöade rutan. Sitter här och längtar efter ljusare tider.



Var ute och vattnade och pysslade lite bland pellisarna och där inne märkte man inget av snöovädret utanför. När jag skulle slänga vissna blad o dyl i trädgårdstunnan så var locket fastfruset så det blev att gå in och göra de första sticklingarna för året. Känns faktiskt bra.



Den vita krokusen blommar så fint och har fått bli sällskap till en vit blomma som jag inte vet vad den heter som jag köpte häromdagen. Vackert par blev det.

Innan ovädret drog igång blev det tid för en promenad i skogen och det var härligt skönt, med tom några små bleka solstrålar. Ankorna ser så frusna ut och jag tycker att de har fått rödare ben nu än de har på sommaren.

Den lilla bäcken har frusit mitt i fallet.

Ha nu en skön kväll.