tisdag 29 juni 2010

Lite midsommarfägring...

....bjuder jag på så här i efterhand, men det är ju så mycket som blommar nu.



Trädgårdens vackraste ros just nu "Nordlandsrose" som är en stor och yvig klätterros som täcker en stor del av ett plank som finns mellan oss och grannen. Den är så ljuvligt vacker och doftar lika underbart. Önskar att jag kunde sända en dust till er för det är omöjligt att i ord beskriva den doften. Jag kan stå och snusa på den i evighet tills man blir riktigt yr i huvudet.



Ljuv rosa blommor och röda knoppar...ja vad kan man önska mer.



Blommande spetsgardin av fläderblommor.



Ett par bilder från midsommarfesten får det bli. Jag hittade detta fina tyg på IKEA och det fick bli festduken i år.



Det "gamla" jularrangemanget har blivit kvar på bordet så med detta tillägg passar det faktisk in även nu.


Midsommarblommor i en vas av snapsvisor..?? Nej, snapsvisor är det inte med det blev riktigt fint så här.


Ja, man kan visa hur många bilder som helst för det finns så mycket att välja på men denna får bli den sista just nu. Ljusblå lobelia under New Dawnrosen.

Ha det bra i sommarvärmen.

torsdag 24 juni 2010

Otroligt växtkraft....

....råder nu för tiden i trädgården. Det är därför som inläggen har blivit färre, man vill bara inte gå in. Jag älskar dessa ljusa kvällar. Är det bara jag som tycker att allt är dubbelt stort i år. Det växer så det knakar.....är helt förundrad och förtrollad av hur fint allt är nu.



49:90 kostade denna skönhet på ICA i höstas.



Färgprakt....ja nästan höstfärger, men alunrot är en tacksam växt i hur många färger som helst.



Stjärnflockan har jag i flera nyanser, men saknar en helt vit...det vill jag ha!



En av mina egna frösådda penséer som kommer nu lagom när de tidiga nästan går i komposten. Detta är en favorit "Frosted Chocolate".


Så här i bröllopstider så verkar luftlöken riktigt förälskad.



Om vi öppnar avdelningen för pelargoner så är denna min älskling..... "Augusta". Ser ni att den är vit och röd på framsidan medan kronbladens baksida är helt röda.....det är så läckert.



Denna pellis är egen "tillverkning" dvs jag har tagit frön och sått dem i fjol. Denna har övervintrat och är kanske en "ny" sort. Den har inget namn ännu och jag funderar på vad jag skall döpa den till. Vacker med enkla rosa blommor och snyggt mönster på bladen.



"Catolican" är en pelargon med historia.



Får en pelargon se ut hur som helst??


Nu går solen ner. Luktärtorna har till slut blivit planterade på sina platser och jag hoppas att de trivs...de brukar de göra för här kan deras rötter växa djupt ner.


Jag önskar er alla en Skön och Glad Midsommar!

lördag 19 juni 2010

Stor lycka.......

.....och evig kärlek önskar jag dagens brudpar Victoria och Daniel. Jag har inte haft så mycket tid att sitta framför TV i dessa veckor men idag skall jag som förhoppningsvis många andra sitta och njuta av allt det vackra.



Detta är min egen brudbukett som jag faktiskt har kvar fortfarande. Säg mig någon ...vågar man slänga den eller kan det betyda otur. Den är inte vacker nu men jag vet som sagt inte om jag vågar slänga den....skall kanske gräva ner den i trädgården, men det låter också olyckbådande. Den får väl ligga kvar som en kär dammråtta på skåpet.


Efter bröllopet och alla festligheterna så får man väl ta en långpromenad för att smälta intrycken och få igång blodomloppet igen.

Ha en bra dag allesammans!!

söndag 13 juni 2010

"Sjung om studentens........

......lyckliga dag". Ja, det är ju sådana tider nu. Tänk vilken härlig och spännande tid. Skolan är slut och resten av livet väntar om knuten.



Jag hade lovat att hjälpa till med lite blomsterdekorationer på matborden och det lät ju som ett roligt projekt och det var det också om bara vädrets makter varit lite nådigare. Men det var bara att sätta på vintermössan och dyka in i de drypande våta buskarna för att se om det fanns några användbara blommor. Det är ju lite i skarven mellan vår- och sommarblommorna, men lite hittade jag i alla fall.





Vita syrener, spirea och rhodondendronblommor i olika nyanser fick duga.
Tolv små buketter tillverkades och fick sedan pryda de dukade borden.



Studenten möttes på skolgården i hällande regn, men vad bryr man sig om det, denna härliga dag.



Vädret fortsatte att jäklas med oss och hård blåst lades till regnandet. Tack för det! Det blev till att räddas vad som räddas kunde. Stackars pellisen som låg på marken i en hög av krukskärvor.......


....nåja, om jag har tur så blir det tre nya pellisar i stället för den gamla (som kanske överlever den också).


Nu är i alla fall festandet över och studenten har förhoppningsvis vilat ut och allt är som vanligt igen. Klippt, stöttat och röjt har jag gjort hela dagen idag i trädgården.....och minsann tittar inte solen fram genom en molnglugg just nu. Så skönt. Hoppas att det håller i sig till i morgon.

söndag 6 juni 2010

Ljuvlig försommar......

....har det varit denna helg och det har ju gjort Trädgårdsrundan helt underbart härlig. Tack alla ni som generöst öppnar era trädgårdar för oss så vi kan njuta och inspireras.


Här öppnar Sylvia Wihlborg i Möllehässle sin grind in mot den blomstrande trädgården. Eftersom våren är lite sen i år så är det en annan trädgård som möter oss än det brukar vara. Ingen vacker vallmo hade slagit ut än. Klematisen hade precis börjat blomma.




Pelargonerna står och mår gott i växthuset.


Hos Laila och Lennart Olofsson på Skogvaktarbostället i Himmelstorp bjuds det på vacker försommargrönska.


Bedårande penséer i ljuvlig färgskala (....ja, jag vet att jag är stollig med mina penséer).


Nästa stopp blev hos Kenneth Lorentzon och Lone Jönsson i Axelvold som är en av mina speciella favoriter med sin woodlandinspirerade trädgård.


Färgkombinationer som är ovanliga och inspirerande. Efter förra årets runda grävde jag runt bland hostorna för att få bättre färgkombinationer.


En ovanlig primula (...tror jag att det är).


Det vackra skånska landskapet gjorde sitt bästa denna dag.


Hos Lydia Jeppson blommade pelargonerna så vackert och vattnet porlade i bäcker och göken gol ( ...i söder...Usch då!).

En vit brunnäva (kan det vara så?) den kommer att ligga högt på min önskelista. Den fann jag hos Ingemo och Per Gylling i Glumslöv.


Lummiga gångstigar i trädgården gillar jag.

Slutligen hemma igen förde vi med oss "storasyster" till min gungande flicka från förra året. Vi hittade henne hos Gunilla och Rolf Bengsson i Rögle. Jag bara älskar Rolfs skulpurer och deras vackra trädgård med inbyggd stämmningsmusik.

Trött och full av intryck får jag sitta och smälta allt det vackra och gå en runda i min egen trädgård som man ser med andra ögon efter en sådan tur.

tisdag 1 juni 2010

Bröllopsdag......

.....firade vi Maken och jag i helgen. Bröllopstårtan blir mindre med åren men kärleken större och det är väl tur det.





Underbara försommarblommor hittade vi i skogen. Det kan man väl kalla liljekonvaljen för även om det inte råder något försommarväder, grönt men blött och kallt är det här just nu.



Ett loppisfynd som jag gjorde för någon vecka sedan kan jag bara inte undanhålla er eftersom jag blev så förälskad i det själv. Är den inte fin, den handbroderade linnekudden, både modern och gammal på en gång och precis mina färger.






Till helgen går den hett efterlängtade Trädgårdsrundan av stapeln här nere hos oss. Ååååhh...vad det skall bli roligt. Vi får hålla oss goda med vädergudarna, men det är ju roligt ändå.



Med denna lilla bukett innehållande lite av det som finns kvar i trädgården önskar jag alla en fortsatt bra vecka.