fredag 25 februari 2011

Blommig fredag....En gnutta grönt!



O ja.....visst längtar man efter allt det gröna som nu ligger så väl dolt under snö och frost. Tur att man har liten trädgård inomhus i denna bistra tid. De vita krukrosorna "gifter" sig väl fint med den nu gröna julrosen (skulle kanske en kock ha sagt).



Fönsterodling av små söta tulpaner ger ett grönt liv åt fönsterkarmen.



Det enda gröna som fanns att finna utomhus var den vackra gulgröna laven som täcker det gamla trädgrenarna....den är så vacker eller hur? Vintergäcken och snödropparna har nog krupit tillbaka ner i jorden verkar det som.


Plommonkvisten har fått vackra ljusgröna blad inne i stugvärmen......först de ljuva vita blommorna och sedan de söta gröna bladen.


Själv har jag inte hunnit så något ännu men det har däremot pelargonodlaren gjort och här är det inte en "gnutta grönt" utan gröna pelargonbarn i långa gröna rader......så mysigt i solen och värmen.

Vill du se fler gröna bilder så tycker jag att du skall titta in hos Katarina!

onsdag 23 februari 2011

Fototriss...så här ser det ut där jag är idag



Ute är det barmark med bara lite pyttesnö på marken, men rysligt kallt och ruggigt!! När man ser den frusna gula gräsmattan undrar man om det verkligen är möjligt att den och trädgården blir grön och fin inom en inte alltför avlägsen framtid.


Inne i växthuset hos pelargonodlaren i Kabbarp råder det däremot sommar.....ljus och värme och.... se så vackert Mårbackapelargonerna blommar. Man fick en vårkick som sitter kvar i kroppen och hjärtat fortfarande (detta besök var häromdagen).


Uppdukat är det på köksbordet för fröbeställning med kataloger tidningar och nyinköpta reaböcker och annat godis. Underbart att välja och vraka bland allt vackert som finns att drömma om.

Fler fototrissar om hur det ser ut nu i vårt avlånga land hittar du här.

fredag 18 februari 2011

Blommig fredag...Fantasifull!!

Ofta flödar fantasin hos blomsterkreatörerna till stor glädje för oss vanliga åskådare som står och förundras och njuter av de ibland ovanliga kombinationerna. De flesta av bilderna är hämtade från olika arrangemang på Sofiero.



Apelsiner och dahlior....varför tänkte man inte på det?


"Tulpanbadet" i vinhuset...hur vackert som helst.
Min favorit....en blomkrona av silverskedar där speglingen gör hela saken.

En annan favorit var brudbuketten i megaformat i somras!
Varför inte en cykel med stickad kofta!!!?
En egen fantasifull blomma.....Törnrosas skjortel. Jag blev faktiskt riktig "chockad" när den slog ut......kunde inte föreställa mig att den såg ut så. Lite fräck är den väl ändå?
Ha en skön och fantasifull blomhelg här hos Katarina.

söndag 13 februari 2011

Årets första.......

.....blommor på riktigt hittade jag idag. Så fantastiskt med snödroppen som kryper upp ur den kalla jorden. Ett lika stort mirakel varje år.





Vintergäckens lilla gula blomma som har tryckt mellan två stenar ett tag nu har äntligen sträckt på nacken och kommit upp i den bleka vårsolen.

En annorlunda hyacint hittade jag också hos trädgårdsmästaren. Pigg och söt vårfärg!



En "marskatt" har vi också i trädgården, även om det är en stillsam äldre herre som kunde tänka sig att slita sig från gosehörnan ett tag och gå ut i solen.
Ha en skön vecka!!

torsdag 3 februari 2011