tisdag 29 mars 2011

Penséefrossa och vinterkyla....

.....ja, tänk att inte denna envisa kyla vill släppa taget. Det är nästan så att man fryser mer nu än i vintras, men det är väl kläderna som gör skillnaden, men roligt är det inte.


Roligare och framförallt skönare var det att få besöka en lokal odlare av penséer och få gå i värmen bland tusen och åter tusental underbara små doftande penséer. Här fick man välja ut sina favoriter vilket inte är lätt. Svårt var det också att inte förköpa sig och ganska många kom med hem och lyser nu upp växthuset (6 grader...Brr!).






Så härligt med denna mångfald och massverkan är fantastisk!


En vacker röd trollhassel står och fryser, väl så vacker som den vanliga gula.



Jag kände att jag nästan var tvungen att bädda om de små liven så de inte fryser om fötterna.


Nu kliar det verkligen i fingrarna efter att få plantera om pelargonerna, skola om frösådden (pyttesmå penséer där också) och annat vårpyssel, men som det var idag är inte roligt. Har i alla fall klippt ner de torra perennerna, krafsat fram julrosorna och där är det knoppar överallt, hittat min lilla gullviva som också lever.....tänka sig!! Ha en fortsatt bra vecka allesammans

måndag 21 mars 2011

Fototriss........På G!!


Ja, nu är det verkligen mycket som är på gång runt knuten. Det känns visserligen som en repris på en repris men här kommer tre nya vårtecken!



Den lilla blåsippan!



De första nyfödda videkissarna!



Här gäller vårpyssel för våra älskade gräsänder!

Vill du se mer som är på G så titta in här!

fredag 18 mars 2011

Blommig fredag: Tjuvstart......

....på våren med alla dess härligheter gör vi väl alla som längtar så......



På köksbordet ser det nästan påsklikt ut med det fina gula loppisfynden och det handmålade ägget/saltkaret (loppisfynd det med). Påsken är ju så sen i år att man känner för att "provsmaka" på den lite så här i förtid.



Den fina gracila lilla vita lökväxten lockas till att blomma i skydd av glaset. Så vacker som små vita stjärnor är den när den slår ut.



Varje år gräver jag upp några små vintergäck och sätter dem i en kruka för att kunna beundra och njuta av dem på nära håll.


Här i fönsterkarmen har sommarens blomsterprakt tjuvstartat. Det är minipenséer (som vanligt) pellisar och i år även vit klockranka. Jag blev så inspirerad av Claes Dalby och hans vackra klockrankor och tänkte försöka mig på det i år.



Sist men inte minst en blomma från plommonträdet som jag lyckade locka fram, trots att det låg flera centimeter snö överallt i morse.....suck, men som tur var försvann den lika fort som den kom. Ha en skön helg och vill ni se fler Tjuvstarter så titta in hos Katarina.

fredag 11 mars 2011

Blommig fredag....Feeling Blue!

Typiskt "tidig vår"-väder här idag. Lite sol, blåst, regn, hagel, dyngleriga gula gräsmattor som man knappt vågar gå på. Får skaffa mig ett par änglavingar så jag kan flyga ut till växthuset, som faktiskt är skönt att vara i ändå. Vårpyssel med de första små blommorna......och vips lyfter den lite tunga känslan och jag ser att den (våren) är på väg i alla fall.

Vill visa några blå favoriter och hoppas att din "blå" känsla släpper den också.













Håll ut för snart ser det ut så här...jag lovar!! Fler "blå" inlägg hittar du hos Katarina.

måndag 7 mars 2011

Riktig vårkänsla.....

....har det varit hos oss i helgen. Tänk att man blir lika överraskad och lycklig varje år när man......



....för första gången upptäcker det underbara vårljuset som bara finns nu.



.......det för första gången är helt snöfritt och vackert (om än gult) på promenadstigen



......när man för första gången hör att den lilla bäcken som varit frusen plötsligt vaknar till liv och börja bubbla och porla



....när man för första gång kan ta kaffekoppen med sig ut i växthuset och bara njuta



....när man för första gången varit hos trädgårdsmästaren och köpt de första penséerna som man längtar så efter


....när man för första gången vågar lämna blommorna på trappan kvar över natten.

....Då är det vår på allvar eller hur....ÄNTLIGEN! Nu fattas bara lite stilla vårregn men det verkar som det skall komma i veckan.

tisdag 1 mars 2011

1 mars!



Tänk att det är 1 mars idag....första dagen på den första vårmånaden. När jag gick ut idag och spanade efter vårtecken så fanns det inga att finna utom en lite fågeltruddelutt som jag inbillar mig var lite vårlik.
Köpte en (dvs två) buketter gula tulpaner för att i alla fall få lite vårkänsla inomhus.

När jag ändå var hos trädgårdsmästaren så köpte jag lite fröer att ha till hands när andan faller på. Att man varje år köper så många, det går liksom inte att hejda sig......är det någon som känner igen sig?
För att i alla fall visa några vårbilder........så här kommer några från Hannus vårutställning i vinhuset på Sofiero 2007. Det var nog bland det vackraste jag sett. Han hade på en snillrikt sätt lyft upp skogsmarken på bord så man kom alla de söta blommorna riktigt nära. När jag vill njuta av något extra så tar jag fram dessa bilder och som sagt NJUTER!! Håll till godo och Tack Hannu!






Glad vår! ..... när den nu kommer!!