söndag 29 maj 2011

Hej och hå....!!

......vad det har blåst här den senaste veckan. Vårvindar friska brukar det ju heta men detta var i mesta laget......



....och min bön om regn har också hörsammats med råge.



Trädgården har blivit lummig och grön....det hade man svårt att föreställa sig i vintras.




I pallkragarna växer det så det knakar och det är en ren njutning att gå och se allt som kommer upp.



Dillen och salladen kikar ut under locket och är färdigt att skörda första gången. Härligt!



Jag älskar när allt blandas så fint i rabatterna. Håller tummarna att all min vallmo inte skall vara orange utan att några blir rosa eller vita.



Rosenknopparna sväller och så fort solen kikar fram igen så slår de nog ut.



Lukt ärtorna vänta snällt i sin låda på att få planteras ut runt om i trädgården, men vinden får nog stilla sig lite först så de inte blåser ner med en gång


Ha en skön vecka.

söndag 22 maj 2011

Trädgårdstoppen!!



Stort Grattis till Rolf och Gunilla Bengtsson då deras vackra trädgård i Rögle blev vald till Sveriges vackraste trädgård i TV8. Mycket välförtjänt tycker jag som beundrat denna underbara plats så mycket sedan jag såg den första gången och kommer gärna tillbaka varje år för att få njuta mer.



Rolf och Gunilla och deras vackra trädgård kan ni besöka på Trädgårdsrundan 3-5 juni.

söndag 15 maj 2011

Årets första ros!

Ja, så långt har året gått att den första rosen....nästan har slagit ut....... Louise Bugnet heter hon, den vackra vita med röda knoppar och ljuv doft. Här har hon fått sällskap av en annan favorit, den lilla älskliga porslinsveronikan. Vackrare blomma får man leta efter!





De sista tulpanerna och de första alliumbollarna har fått pryda köksbordet....vilka färger!!



Även i år kommer Tolvgudablomman snällt upp i rabatten......en speciell blomma minsann.



Några köpta vita pelargoner och de sista penséerna passar så bra ihop.....men nu kommer mina egna frösådda minipenséer. De varar sedan hela sommaren.



Vill ni se en stollig pelargon....nästan som ett bonsaiträd eller hur?......men titta inte på lössen. De har förhoppningsvis gått hädan nu när jag varit framme med såpsprutan.

Ha en skön vecka....nu när vi fått ett välbehövligt regn idag.

måndag 9 maj 2011

Välkommen lilla träd....

Vi har i dagarna utökat trädgården med ett litet silverpäronträd. Det är så vackert med sina grå silvriga blad. Jag har läst att det också kallas för norden olivträd och det låter ju spännande för framtiden.



Hoppas att det kommer att trivas (jag lovar att gulla med det riktigt mycket nu) och att det kommer att blomma så här vackert kanske redan nästa år.



Lite tråkigare är det att min älskade New Dawnros inte mådde så bra efter vintern så jag har med sorg i hjärtat klippt in den hårt....och det blev verkligen inte många grenar kvar. Jag har hört att kanske kommer den med ny kraft tillbaka till mig, det är ju det jag hoppas på.......



....för jag kommer att sakna mitt rosa, doftande rosentak över altanen........



.....och att kunna plocka in buketter av denna underbara ros som följt mig ända sedan jag var liten. Vi får hålla tummarna och hoppas att jag kan säga "På återseende"!



Slutligen en bild på alliumblomman som verkligen kränger av sig vinterjackan för att kunna fälla upp sin fina runda blomma.



Här råder nästan sommar......men lite regn behövs (förlåt så mycket!!)

söndag 1 maj 2011

Mellan hägg och syren.....

.....är en underbar tid. Häggen blommar makalöst vackert och syrenen är på G.





Rosor skall man ju klippa nu, men usch vad mina är skruttiga speciellt min vackra New Dawn-ros. Den har vintern gått hårt åt. Kan man klippa ner den helt och hoppas att den återuppstår i sin forna glans....är det någon som vet?





I höstas pillade jag ner dessa lökar i rabatten längs nya planket och.......



.....här är resultatet. Fint va?!!



Vissa har fina trädgårdsauriklar men jag nöjer mig med mina små söta penséer som står så fint på den gamla målarstegen.......



....och TITTA! vilket fynd jag gjorde på loppis i lördags...är det inte perfekt för mig som är en pensée- och violtokig person.

Ha en bra vecka!!