lördag 27 augusti 2011

Fredag: Några snabba glimtar.......

.....från Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero.



Sol, regn, värme, möten med gamla och nya vänner, kantareller (kantarelltoast på kvällen), mingel och mys.











Ha en skön helg!

söndag 21 augusti 2011

Sensommar

Detta är en härlig tid. Inte varm och kvalmig värme och inte höst riktigt än. Några bilder från vår söndagspromenad vid havet.





Efterdyningar efter kulingen som drog fram i går och i förgår.



Vackra nypon. Rosenbuskens höstkostym, lika vacker som sommarklänningen tycker jag.



Jag besökte min gamla "kompis" det lilla blå båthuset som blir mer och mer övervuxet. Det var ett tag sen vi sågs men jag älskar det ändå och tycker att det är så vackert trots förfallet eller kanske just på grund av det.






Här står var fikabänk och väntar och armstöd har den fått också....vilken lyx!



Plockade in en liten bukett från trädgården och alldeles av sig själv blev det en höstbukett.......lite mysigt!

Vill någon se fler bilder på båthuset så finns de här.


fredag 12 augusti 2011

Fredag: Fler pelargoner.....


Jag har idag varit bjuden på en jättemysig fika hos min pelargonväninna som är en riktig fena när det gäller pelargoner. Hon har dem i växthus, ute och inne, hängande i äppleträden och till och med i grönsakslanden sida vid sida med rödbetor och morötter och det tycks de inte ha något emot.



Får jag nu bjuda er på några vackra pelargondamer.....ingen nämnd och ingen glömd eftersom jag drabbas av hjärnsläpp när jag skall komma ihåg skönheternas namn (skulle någon vara nyfiken kan jag ta reda på det så klart).














Tänk att de får se ut hur som helst! Hoppas nu på en skön helg utan för mycket regn....hoppas kan man ju alltid.

torsdag 11 augusti 2011

Torsdag: Inspiration.....


........kände jag verkligen när jag hittade dessa två nyutkomna böcker.



Ett verkligt fynd för mig som älskar att pyssla med burkar och flaskor och på detta sätt ta tillvara vad sommaren ger. Perfekt en dag när regnet öser ner och allt är som gjort för kökspyssel.



Böckerna heter: Årets smaker i glas och burk (Joanna Farrow) och Gott att ge bort. Ätbara presenter från Linnéas skafferi (Linnéa Seidel).



Om man inte har tid och lust just nu så kan man bara bläddra och njuta och hoppas att man någon gång skall få så fina presenter.

Hoppas nu att solen vill titta fram i morgon, om så bara pyttelite.

onsdag 10 augusti 2011

Onsdag: Är det sant........??

Är detta årets första julstjärna? Ja det trodde jag en lång stund och irriterade mig lite på att allt skall börja så tidigt även om den verkligen var höstfärgad...........



.....men så var det inte. Denna julstjärnans dubbelgångare (utom färgen då) heter enligt namnskylten Amaranthus. Är det inte vad man kallar Rävsvans......inte likt ett dugg. Helt förvirrande, men spännande med alla udda växter som dyker upp då och då. I varje fall kunde jag inte avhålla mig från att inhandla den....och här talar vi verkligen om brokbladigt. Vacker men skrikig....ganska "fulsnygg" men framförallt ovanlig....och en julstjärna var det som tur var inte.



Här har det varit riktigt höstigt med hårda kulingvindar. Mina krukor hade fallit ner och låg utspridda lite överallt när jag kom ut i morse. Regn, lite sol och ca 12 grader bjöds det på resten av dagen. Ha en skön kväll!

tisdag 9 augusti 2011

Tisdag: Den vackraste......


'Appleblossom rosebud'


Den vitaste...........'Avanti White'


Den raraste..............'Augusta'


Den tuffaste..............'Winston Churchill'



Den mest annorlunda...............Pelargonum Tetragonum


Den ljuvaste..............'First Yellow'

Ha en skön kväll!!

måndag 8 augusti 2011

Måndag: Höstkänsla



Ja, under promenaden i skogen i dag kunde jag för första gången känna den första aningen av höst. Doften, friskheten i luften och färgerna.
Jag måste erkänna att jag älskar hösten....men sommar är det ju fortfarande så låt oss njuta av den så länge den varar....men snart!!!