fredag 30 september 2011

Sommar.....fast höst!

......mycket förvirrande!!!

















Ha en skön sommar - hösthelg!!

fredag 23 september 2011

Mitt härliga höstträd.....



Jag tror aldrig att mitt katsuraträd har varit så praktfullt som det är i år. Det lyser i alla höstens färger. Även om der regnar eller är mulet så ser det ut som solen skiner.







Fortfarande blommar krassen och luktärtorna, ja det täcker snart hela planket och jag tror minsann att grannen på andra sidan får sin del av prakten de också.



Sist men inte minst de sista ringblommorna.....som jag bara älskar så. Snusa in den kryddiga doften. Kan det bli bättre.

lördag 17 september 2011

En vanlig lördag......

..........är det idag. Mulet väder med lite regnstänk men också små glimtar av solen då och då...........ja, som ni ser inget märkvärdigt.





Äppelplockning, en underbar sysselsättning. Gummistövlar, lerigt och regnvått gräs, man känner sig som när man var liten och gick och stampade i vattenpölarna........inte dumt alls faktiskt.

Vi plockade det vackraste och godaste äpplet jag vet James Grieve....måste ätas snart för han håller inte länge.



Mina pellisar från fönsterlådorna har fått en reträttplats i en tom pallkrage där de blommar så vackert.....hoppas att frosten dröjer för dessa får Kung Bore ta då.



Dahlian.....dvs de som inte blåst ner är höstens vackraste smycke.......knastrigt fräscha och härligt doftande.



Min egen pelargon Lusthusets 'Siri' är fin. Hon får absolut övervintra i garaget. Sötnosen!!



De mörknande kvällarna gör att man längtar efter tända ljus, mjuka plädar att kura skymmning i.
Ha nu en riktigt skön helg!

PS. Det fruktade datorbytet gick bra tack vare snälle grannen Tomas.......jag vad skulle jag gjort utan honom.

lördag 10 september 2011

Min höstträdgård!



Efter regn, blåst, kyla och värme är det nu en skön höstkväll. Mjuk fin luft och molnfri himmel som ger löften om en fin dag i morgon.



Här kommer så några blandade bilder från min höstträdgård som på vissa ställen är mer eller mindre djungelliknande efter allt regnandet.


















Ha en skön och mysig helg. Jag skall få hjälp att byta min dator i morgon och det är alltid lite skräckinjagande. Håll tummarna att det går bra......om det gör det så ses vi snart igen.

måndag 5 september 2011

Den lille "Pjodden".......



För knappt ett år ärvde vi den lille "Pjodden" (för ickeskåningar så betyder pjodd liten fågel). Han var en grön liten undulat och fick namnet Pjodden eftersom vi inte visste vad han hette egentligen. Han har förgyllt vår tillvaro sedan dess med sitt kvitter, men nu finns han inte mer. Så tokig man är som fäller tårar över en liten fågel när det ju finns mycket annat som man kan gråta över i vår tid.......men så är det. Nu får han ligga i vår rabatt under kärleksörten och jag kommer att tänka på honom varje gång jag passerar.




Annars i trädgården så har jag skördat mina prydnadspumpor och se det blev en hel korg full. Härligt!




Lite höstfärger smyger sig in här och där om man tittar efter.



Jag älskar min höstträdgård minst lika mycket som sommarträdgården. Vi har haft några härliga dagar härnere utom idag då det har regnat hur mycket som helst hela dagen.



De sista squashen har jag också plockat in och bl.a gjort bröd av. Detta är ett bröd bakat med bakpulver och bikarbonat och i det smugglade jag in en hel del riven squash tillsammans med valnötter och det blev ett jättegott och saftigt bröd.

Ha en skön höstvecka!!