onsdag 29 februari 2012

De första små......

......penséerna står nu på trappan. Vilken lycka!! Ingen blomma är så älskad och efterlängtad som den, i varje fall hos mig. Termometern står på 10 grader så dom har det bra och dessutom är de riktiga "tuffingar" som tål några graders frost.




På köksbordet blommar en vacker spröd kungsängslilja som jag köpte samtidigt som penséerna. Vilket litet underverk av skönhet denna blomma är



Till sist får ni njuta av mina fantastiska tulpaner.....som vispad grädde med en klick vanilj i mitten. De är riktigt häftiga.

fredag 24 februari 2012

Våren kom igår!!!

Den meterologiska våren kom till oss i Skåne i går, vilket väl betyder att det varit 7 dygn i rad med temperatur över noll grader.....och visst har den det! Det känns i luften och i kroppen. Det pillrar i hjärttrakten och man ser ljuset och det är bara så HÄRLIGT!!



Solen värmde skönt och ljuset var ett helt annat när jag gick min dagliga promenad i Jordbodalen. Bäcken porlar friskt och det är ovanligt mycket vatten i den. Försiktigt fågelkvitter och en ekorre med munnen full av kvistar och gräs....är det inte vår såg vet jag inte vad.




Söta små lökar som blommar i växthuset. Vad skulle man göra utan dessa underbara lökväxter som bara exploderar just nu (i kruka förstås) så man kan fylla fönsterkarmar och bord i huset med vårblommor.



Tulpaner och den söta vaxblomman är inte helt fel det heller.

Ha nu en skön helg...vår eller inte men nu har det i alla fall börjat!

fredag 17 februari 2012

Blommig fredag: Gammeldags......

....blommor i trädgården är uppdraget idag. Mina gammeldags favoriter kommer här nedan i en härlig blandning som gör att längtan till våren och sommaren när dessa godingar inte bara är på bild utan på riktigt.


Varsågod och njut!!


Min härliga 'New Dawn' ros....hoppas att den har överlevt!


En liten bukett vintertrötta pelargonblommor från garaget men underbara ändå.
Solen i rabatten är väl ringblomman eller hur?



Vårens tappra budbärare, minipenséer...inga är väl vackrare och mer efterlängtade än de.





Krassen 'Milk maid' är en gammal favorit tillsammans med alla sina färggranna kusiner.




Till slut en liten söt gammaldags vårblomma får man väl ändå säga att den lilla primulan är. Vacker inne när det är kallt och mysig ute när våren äntligen är här.

Ha en skön helg och vill du se fler gammaldags blommor så hälsa på Katarina (http://rosorochris.blogspot.com/).

tisdag 14 februari 2012

KRAM!!!!





Jag önskar att jag hade möjlighet att bjuda er, alla goa bloggvänner på detta mumsiga vaniljhjärta (en favorit) och att vi kunde sitta ner och njuta tillsammans.

Ha en bra dag i alla fall och som sagt Bamsekramar från mig.

söndag 12 februari 2012

Fototriss....så ser det ut där jag är idag!


Den första snön på länge föll inatt och i morse möttes jag av en vit trädgård. Vackert, men för mig som längtar efter våren var det inte så kul.


Kyla har det varit länge och isen har så smått börjat lägga sig vid stranden. Det var en grå dag och vårt gamla fina kallbadhus stod så vackert i det grå ljuset.


Massor av råkor hade samlats på stranden och jag lyckades skrämma upp dem och hela luften fylldes av flygande svarta fåglar. Häftigt á la Hitchcock!

söndag 5 februari 2012

Nu kommer snart ljuset....!

Jag sitter här i mitt soliga kök och drömmer om våren. I dag är det 6 minusgrader, men som känns mycket kallare än de 14 vi hade igår. Barfrost är ju inte så bra....hoppas att allt klarar sig ute i den frusna trädgården.



Här i köket är det i alla fall varmt och skönt. Julen känns nu långt borta. Julstjärnorna har bytts mot tulpaner, pärlhyacinter, krokus och annat "smågodis" (nåja, jag har nog någon julstjärna kvar som står bakom en gardin och gömmer sig....jag har så svårt att kasta bort något som lever).


Min lilla pelargon 'cotyledonis' kommer med små söta blad. Förra våren började den med att blomma på bar kvist med de sötaste vita blommor......så fin den var!!





Jag har annars fyllt huset med dessa rara vårblommor som jag njuter av medan marken ute är frusen och kall........




........samtidigt hittade jag dessa härliga bilder från förra våren och dem bjuder jag gärna på att drömma om medan vi väntar på våren.





En skön februarivecka önskar jag alla och......tänk att dagen har blivit nästan 2 timmar längre......är det inte härligt så säg!!