torsdag 26 april 2012

Våren på Sofiero.....

....har kommit med ljuvliga vårblommor vackert arrangerade av Hannu. Tänk att få se vårblommor i nästan ögonhöjd och många på ett ställe. Man blir alldeles varm om hjärtat.


Jag presenterar här en rad bilder så ni kan se själv hur vackert det var.








Här är det sötaste jag såg i Orangeriet ....är den inte bedårande. Blommor och blad har samma färg och mönster.....tänka sig!! (Hacquetia Epipactus 'Thor' om jag läste rätt på etiketten).





Även ute i det vilda var det mycket vackert med vitsipporna bland fjolårgräset. Ha det bra i aprilvåren med allt vad det medför sig.

lördag 21 april 2012

Tänk.....!


Så här såg det ut i somras ..........



......så här såg det ut idag!! Snart är vi väl där. Den som väntar på något gott..osv


Ha en fortsatt skön helg!


torsdag 19 april 2012

Nu börjar det.....


.... så smått med vårens trädgårdspyssel. Härligt även om värmen inte riktigt har inställt sig.



Lökarna har kommit i jorden....röd, gul och scharlottenlök fick det bli. Vitlöken kom i jorden redan i höstas men har fått lite frostskador. Hoppas att det bättrar sig vad det lider.


Den första lilla knippan gräslök har skördats........mmmmm!




Glad blir jag också över denna krabat som dykt upp....och det är inte rabarber utan libbsticka som jag älskar. Den blir ofantligt stor så man får hålla efter den.......men den är en härlig krydda om man bara upptäcker den.



Snart...i morgon kanske skall jag även pilla ner de första små fröna....sedan är det på gång på riktigt.



Min gamla trädgårdsstol har fått nya blommor. Fantastiskt att den håller fortfarande.



Till slut en vacker brun pensée....vacker kombination till lerkrukan. Ha en fortsatt skön vår allesammans.

måndag 9 april 2012

En liten runda........

...en Konstrunda blev det tradtionsenlig för oss här under påsken. Aprilväder för hela slanten dvs snö, regn, blåst och till slut igår soligt härligt vårväder, inte så varmt men härligt skönt.



Många trevliga återseende med favoritkonstnärer blev det, men också några nya bekantskaper.
Vackert var det i hamnen i Kattvik utanför Båstad.



Spännande var det också att prova att fota med mitt nya "underverk" Samsungtelefonen. Tänk vilken förhållandevis bra kamera den är utrustad med. Alla bilderna är tagna med den och jag är ju inte så van, men det blev väl ändå rätt OK.




En ny bekantskap var ett besök på Bäckdalens Handelsträdgård (http://www.basilika.nu/) som var både trädgårdsrunda och konstrunda. Här fanns gott kaffe, blommande pelargoner och massor av doftande kryddor. Härligt mysigt.









Bilden på "påskgubbarna" dvs trädgårdshandskarna får symbolisera längtan att snart få dra på sig dem och rycka ut i växthuset och trädgården på riktigt.
Ha en skön Annandag allesammans och hoppas att påsken varit fin hos er också.

fredag 6 april 2012

GLAD PÅSK !!!!

......önskar jag alla. Här regnar det och är mest grått, men det passar väl på en långfredag kan jag tro, men trots det har vi gjort en trevlig konstrunda, träffat mysiga människor och sett spännande konst.
Den lilla söta hönan följde med oss hem från Slottstallet som hade påsköppet och det är alltid trevligt att prata med Marie och se allt vackert hon har i sin butik.



Ha nu en skön påskhelg allesammans och låt oss hoppas att vädret skärper till sig.