söndag 25 november 2012

Fototriss: Ljus



Ljus är helt fantastiskt. Få ting kan skänka sådan ro, längtan och glädje som ljuset. Tänk här på månskenet som både är svagt och dunket, men ändå kan vara nästan bländande i vissa fall.

 

Här är det den underbara vårsolen....inget ljus är väl mer efterlängtat.


Annars är det väl den tid nu när det är dags för julljuset att skingra mörkret. Visst är det vackert med den lilla ljuslågan i den mörka vinterkvällen.

Fler ljus hittar du här. Veckans Fototriss anordnas som en tävling av Coolstuff som du hittar här.

söndag 18 november 2012

Fototriss...Linjer!


Tyvärr medger inte det tråkiga murriga höstvädret speciellt många fotoutflykter så jag får jaga motiv i mitt arkiv för tillfället.
Den första bilden utgörs av flera olika kustlinjer och strandlinjer vid det underbart vackra Öresund.


Här sträcker sig linjerna i form av en strandbuske uppåt mot den blå himlen.


Den tredje bilden fångades vid en morgonpromenad. Här kikar de fina Alliumbollaran ut genom de linjer som det vita trästaket bildar.

Hoppas att man snart kan hitta motiv ute i verkligheten igen. Vill du se fler linjer så kika här.

söndag 11 november 2012

Fototriss.....rörelse!

 
.

Det första jag kommer att tänka på när jag tänker "rörelse"  är havet med vågornas rörelse som ju kan vara stilla och lugnt eller som här Öresund under stormen Per för några år sedan.
 
 
Elden med lågornas rörelse är också spännande att titta på...även här kan det vara farligt och otäckt eller stilla och mysigt.


Här en annan sorts rörelse som är så långsam att man inte ser den med blotta ögat men ändå finns den hos denna vissnande tulpan (Carneval de Nice). Som en dansare med massor av kjolar.

En annan rörelse som jag känner är när jag ser min älskade goe katt som inte är här längre, men nu var det ju tre bilder så den gömmer jag i mitt hjärta.

Mer bilder med rörelse hittar du här.

söndag 4 november 2012

Fototriss: Portar och dörrar!

Tänk så härligt! Jag älskar dörrar och portar av alla slag så detta var en triss i min smak. Svårt att som vanligt begränsa sig till tre bilder. Tyvärr tillät tiden inte att jag skulle leta upp motiven idag så det fick bli från arkivet, men oj så många bilder det fanns där.


Den första är en underbar sommarbild på en urmysig jordkällardörr som jag fotade hos Lydia i henner fina trädgård.


Den andra bilden är ju mer port än dörr och fotad i Ystad. Man ser in på den fina gården och det gamla korsvirkeshuset.

 
Den sista bilden är en riktigt fin dörr från ett vackert jugenthus i Helsingborg. Mycket vacker är den även om jag är mycket förtjust i det gamla och slitna så kan jag naturligtvis tycka att denna är så fin.
 
Vill ni se fler vackra dörrar eller portar så finns de här.