lördag 18 maj 2013

Fall ljuva majsnö.....


........nej riktigt så illa är det inte utan mycket bättre. Jag sitter under den nästan utslagna syrenen och samtidigt faller ett tätt snöfall av vita blomblad från den underbart blommande häggen. Doften är härlig och luften riktigt varm (...nästan för varmt 28 grader i skuggan.....sluta nu och klaga...Okey!)






Vita snöflingor faller även från silverpäronträdet som också blommar så fint. Det verkar som allt blommar på en gång i år....svårt att hinna njuta av allt.


Snart får vi i alla fall njuta av färsk egenodlad sallad och kryddor.....mmmmmm!!


 
Här en liten överlevare som jag alltid blir så glad när jag ser att den finns kvar. För många år sedan satte jag Carneval de Nice och den har snällt kommit tillbaka, kanske lite mindre och inte så många blommor men ändå. Bevisar det att hög kvalitet på lökarna har man igen i längden.
 
Ha en fortsatt  skön försommar!!

fredag 10 maj 2013

En vanlig fredag i maj....


 
Går här och njuter av den växande trädgården som befinner sig någonstans mellan vår och ibland nästan försommar. Allt har tagit fart nästan explosionsartat...lite för fort. Man har vant sig vid den stilla vinter-vårlunken där det inte var så bråttom och nu är det verkligen högsta växeln som gäller för att hinna med allt.
 
 
Har skördat de första små potatisarna...........nej, jag skojar bara det är snarare de sista från i fjol som jag hittade när jag grävde om i pallkragen. Jag har använt macrobjektivet så ser de riktigt stora ut.


Den sådda sqashen är omskolad och får växa till sig innan jag vågar sätta ut dem eftersom de är sådana känsliga varelser som inte tål mycket kyla.....och jag vill inte bli av med mina sommarsquash som jag bara älskar. Det är detta (se nedan) som jag drömmer om. Vill du läsa mer om vad jag gör med dem kan du gå hit.




Min Medelhavsvägg med röda pelagoner har också kommit på plats och lyser upp det annars lite tråkiga planket.


Till sist får jag bjuda er på en liten snigelkyss. Det är faktiskt riktigt söta.



Med de första sommarblommorna önskar jag er en härlig fortsättning på våren.

onsdag 1 maj 2013

1 maj........


....och nästan vår. Soligt men kyligt.


En runda i trädgården gav följande bilder som resultat.....lite klent men ändå vårkänsla.





 Stjärnmagnolian har öppnats sig på bara någon dag i solen. Vackra vita balettkjolar mot den blå himlen.....mycket vackert.




 En liten gul viol som jag köpte förra året har överlevt och blommar igen. Jättesöt....lite ovanligt med gul och lila på vildviol.
 
 
Den strimmiga blå är inte dum den heller.




Julrosorna blommar tappert de är verkligen överlevare.


Passade på att baka ett surdegsbröd när jag nu ändå inte kan göra något annat är gå här och snörvla (vårförkylning...inte kul)
Brödet är bakad på köpesurdeg och bakat efter medföljande recept och det blir riktigt bra. Jag har gjort det flera gånger och det enda som krävs är att ha lite tid för jäsning annars är det enkelt och blir riktigt gott.


Fint besök i trädgården fick jag också. Efter att ha konsulterat fågelboken kom jag fram till att det är herr Rödstjärt som var på besök.......så fin han är!!

Ha en fortsatt skön vår. Lite mer värme och bort med förkylningen så jag kan angripa pallkragarna som står och väntar.