söndag 22 september 2013

Fototriss: Härliga höst........

 
.....min favoritårstid.!!!!  Skogen och naturen klär om i lysande gula färger.
 


 Jag plockar in de sista blommorna i trädgården och får ta vad det finns och det blir ofta helt andra färgkombinationer än på sommaren när det är möjligt att färganpassa buketten, men jag vet inte om detta inte är vackrare......?


 
Skörden är också något man kan bli helt lycklig över. Att gå och plocka ner vackra fina äpplen i det fuktiga mjuka gräset som vi gjorde idag är helt underbart. 

 
 
 Ha en fortsatt Härlig höst och titta in här om du vill se fler härliga höstbilder.




söndag 15 september 2013

Höstaningar.....

 
......ja kan ni känna dem. Luften är klarare och friskare, doften av jord och fuktiga blad är starkare. Jag måste erkänna att jag älskar hösten även om varje årstid har sin tjusning så är hösten min årstid mest av allt.
 
 
Mitt tidigaste höstträd är Katsuran som får underbara färger sedan på sensommaren, men nu kommer doften av bröd säger en del men jag tycker det påminner mest om kola.
 
 
Rhododendronbuskarna har börjat blomma om. Humlan blev alldeles yr i mössan av lycka.
 
 
Vid denna tid samlar jag ofta ihop mina saker och ting som jag haft lite här och där i trädgården. Ett vackert stilleben får man på köpet.

 
Gräset som jag varje vår tror har gått hädan blommar ovanligt rikligt i år. Tänk när den första frosten (nej, inte nu, nej nej...!) klär vipporna i glittrande vitt...det är så vackert.
 
 
Jag tycker också mycket om att plocka in höstlika blad och bär och placera ut den på lämpliga ställen. Rönnbär är så vackert och tacksamt att dekorera med. Snart när skymningen smyger in så tänder vi ljuset.
 
 
Vid en höstpromenad vid Öresund häromdagen så tittade jag till det lilla båthuset som jag berättat om tidigare. Det står faktiskt fortfarande pall även om taket blir plattare för varje år....men jag bara älskar denna lilla pärla. Vill ni läsa och se fler bilder så titta här och här.
 
 
Ha en fortsatt skön höst och sörj inte sommaren för det kommer förhoppningsvis fler och än är det LÅNGT till vinter.
 

söndag 1 september 2013

Fototriss: Svart!

 

Det finns ju inte så många riktigt svarta blommor i trädgården men den lilla svarta violen 'Molly Sanderson' får man väl tycka att den är riktigt svart.


Svart är även den gamla hederliga "sorgetelefonen" som jag inköpt på loppis och som får mig att tänka på tider som flytt. Nostalgisk charmig är den även om den bara är pynt nu.


Den lilla hundens svarta ögon och svarta blanka nos är hjärtknipande sött.

Vill du se mer svart så gå in och kika här hos Helena