torsdag 27 februari 2014

Börja om på nytt......


.....får man göra ibland.


I vintras när stormen Sven härjade så tog han mitt lilla växthus Lusthuset med sig och lämnade bara en hög med spillror kvar.....



....och så här ser det ut i dag......


....och så här såg det ut i fornstora dar.
Nu har längtan efter ett nytt växthus Lusthuset ver.2 blivit så stor att vi har beställt ett nytt lite större och modernare. Det skall bli spännande att se hur det kommer att se ut.
 Jag skall rapportera hur bygget det framskrider. Håll tummarna!


I helgen besökte vi Kabbarps trädgård utanför Lund. Det brukar vi göra varje år tillsammans med Pelargonvännerna för att få en tidig dos av dessa våra kära vänner men så mycket pelargoner blev det inte utan mer kryddor.


Några små pellisar kom med hem i alla fall det var absolut nödvändigt.



I trädgården blommar de vanliga tidiga vårfavoriterna och det får man vara glad över och njuta av.
Ha en fortsatt skön vår för er som har det annars får ni ha det skönt ändå.

söndag 16 februari 2014

Fototriss...Grått.



Ur den grå dimman kommer fiskebåten in i hamnen
 
 
Finns det något vackrare än grånat trä.
 
 
Grått, svart och vitt mot vinterhimlen i den grå morgonen.
 
Vill ni se fler grå bilder så titta in här.

torsdag 6 februari 2014

....mellan vinter och vår...

....kan man väl säga att det är nu även om vintern leder fortfarande. Gräsmattan börjar så smått att titta fram och solen har lyst lite blekt idag och mer behövs inte för att småfåglarna skall börja kvittra. Jag ryser av välbehag när jag hör dom.
 
 
Inne i köket är det i alla fall vår för där blommar pärlhyacinter och minipåskliljor och det känns så förhoppningsfullt.
 
 
Den sista julamaryllisen blommar i solskenet. Denna har varit helt fantastisk....jag tror det är den fjärde stängeln. Jag får nog spara löken och se om det går att få den att överleva.
 

Min lilla kompis rödhaken har fått extra tilldelning av lyxtalgbollar och det gillade han nog för han är kvar hos oss. Han är nog en av de sötaste och näpnaste fåglarna jag vet.


Påsken är ju sen i år har jag sett så jag får väl vänta med att ta fram min fina tupp med ljus som jag fyndade på loppis häromdagen. Han är riktigt stilig tycker jag.
 
Ha nu en fortsatt skön vecka och hoppas att alla stormar och oväder håller sig borta och inte kommer och stör mina vårdrömmar.