onsdag 15 juli 2015

Kirskål hatad och älskad!

Kirskål ett ruskigt ogräs det håller vi väl alla med om. Jag har den i trädgården lite här och där men att utrota den är ett för stort jobb så vi får försöka stå ut med varandra och jag tar bort det värsta när det behövs......
 

.....men älskad då....??? Jo jag tycker att det är en härlig primör tidigt på våren inte dumt allas med de små fina ljusgröna bladen precis som nässlor som man ju inte gullar med precis det kan man ju göra med kirskålen om man vill.....


.....dessutom älskar jag faktiskt blommorna. De är så skira och vackra så man kan inte se sig mätt på dem. Jag plockar många, många buketter och fyller vaser med dem.



......dessutom finns det väl få växter som är så vackra i sin naturliga omgivning när det täcker marken i skogen med sitt gröna täcke....man kan vada fram i allt det gröna....man måste bara titta och se hur vackert det är.


Ha en skön sommar med eller utan kirskål i trädgården.

söndag 5 juli 2015

Torkade pioner!



Så här fina blev mina pioner som jag hängde ner i källaren för ca en vecka sedan. Läs här hur jag gjorde.Ett experiment som jag läst om i ett magasin värt att testa.....och så här fina blev dom!


Jag tyckte de blev bara så vackra för att spara till vintern eller bara tills de färska pionerna blommat över.
Ha en fortsatt skön söndag i sommarvärmen.