tisdag 1 mars 2011

1 mars!Tänk att det är 1 mars idag....första dagen på den första vårmånaden. När jag gick ut idag och spanade efter vårtecken så fanns det inga att finna utom en lite fågeltruddelutt som jag inbillar mig var lite vårlik.
Köpte en (dvs två) buketter gula tulpaner för att i alla fall få lite vårkänsla inomhus.

När jag ändå var hos trädgårdsmästaren så köpte jag lite fröer att ha till hands när andan faller på. Att man varje år köper så många, det går liksom inte att hejda sig......är det någon som känner igen sig?
För att i alla fall visa några vårbilder........så här kommer några från Hannus vårutställning i vinhuset på Sofiero 2007. Det var nog bland det vackraste jag sett. Han hade på en snillrikt sätt lyft upp skogsmarken på bord så man kom alla de söta blommorna riktigt nära. När jag vill njuta av något extra så tar jag fram dessa bilder och som sagt NJUTER!! Håll till godo och Tack Hannu!


Glad vår! ..... när den nu kommer!!

5 kommentarer:

Helens trädgård sa...

Tack för dom härliga bilderna!
Känns hoppfullt om att våren är på väg.
Önskar dig en trevlig kväll!

Malin sa...

Det är verkligen vårkänning i dina bilder...milde tid så härliga!!!
Jag längtar som en tosing nu o i det ingår frököpen...suck...Ja det blir många påsar och ivern att så är kolossal...sen när tiden hinner i kapp en så hinner jag inte med alla dessa sorter som jag ordnat hem...
Det är som om våren fanns på påse...

Kram från Malin

rajson sa...

Mmmm,så ljuvligt vackert och vårigt. Skön tröst så här i väntan på den riktiga våren.
Skulle vilja åka ner till GBG och kika på Hannus snödropps utställning i Trädgårdsföreningen.
Ha det gott!

Lotta 8`) sa...

Hurra för mars månad! Det börjar anas att våren är på G, fåglarna börjar vakna och längre, ljusare dagar :)
Förstår att du gillade Hannus utställning, han har gjort liknande på snödroppsutställningen och jag tror han har magiska fingrar, att få till det där som vi tycker är så vackert!!! Jag går nu och drömmer om en vild trädgårdslund i min täppa :)

Ha det så gott :)

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vad roligt att se foton från Hannus utställning på Sofiero! Jag var på hans snödroppsutställning på Trädgårdsföreningen i Gbg i veckan och den var i samma stil verkar det som. Gav härliga vårkänslor!
Ha det gott. /Ingela