lördag 15 december 2012

Tredje veckan i advent

Tänk att det redan är tredje veckan i advent. Stjärnan är uppe i fönstret och den vackra röda Amaryllisen hade bråttom och blommar redan.
 
 
Det andra ljuset är tänt och i morgon blir det det tredje. Min adventstake i år består av några olika "silverljusstakar" på en silverbricka. Två är arvegods och av riktikt silver, resten är loppisfynd.

 
 
Lucia har vi också traditionsenligt firat med kaffe och hembakade lussekatter. Det är en tradition som jag ärv av min mamma och som jag vårdar ömt och vad det verkar så gör gästerna det också som mangrant ställer upp varje år.
 


En vit vinterbukett hittade jag i blomsteraffären och kunde inte låta bli att ge mig den som present. Den är bara så vacker.


Apelsinen hänger doftande i köksfönstret och den bleka vintersolen kikar in, men här har det annars börjat töa så det är mest blött och slaskigt. Varför kunde vi inte få behålla den fina vita snön lite längre. Suck!

Ha nu alla en fortsatt skön  tredje adventsöndag.

2 kommentarer:

Poppins sa...

Här töar det också, jag saknar redan det vintervita. Slask är bara trist.
Du har det julfint och mysigt som vanligt. Traditionen med lussefirande verkar mysigt.
Ha det bra i advent.
kramar från Poppins

Northern Shade sa...

Merry Christmas, your house looks festive with the pretty red amaryllis and lit candles. That white bouquet of flowers is especially beautiful.

God Jul, from Northern Shade