söndag 28 september 2014

Fototriss: Arkitektur...

Verkligen inget lätt ämne! Vad är Arkitektur egentligen? Arkitektur avser allt mänskligt byggande och formande av den fysiska miljön. Arkitektur är också läran om formgivning av i första hand byggnader. Så säger uppslagsboken....då är det fritt fram alltså inte bara kyrkor och slott.

 
Fågelkvarteren en samling stora vackra villor i Helsingborg i pampig jugendstil. En gång var de hotade men förnuftet segrade....de bevarades till framtiden som väl är.


Jag kan inte hjälpa det med detta är min favorit....det skånska korsvirkeshuset som finns i så många olika utförande de flesta otroligt vackra. Detta är en klassiker ett 1700-talshus från gamla Viken.


Ett slott måste väl ändå få vara med och då får det bli Hovdala slott utanför Hässleholm. Mycket vackert inte så slottslikt men ändå ett slott med anor från medeltiden.

Jag älskar hus av alla sorter och det är omänskligt svårt att välja tre men dessa tre får representera den stil av byggnader som jag tycker mest om. Vill ni se mer fin Arkitektur så titta in här.

7 kommentarer:

Violen sa...

Tre utsökta exempel på vacker arkitektur! Bra trissat, jag gillar alla bilderna!
Ha en skön söndagskväll!

Freja sa...

Vilka vackra hus du visar! Jag fastnar för det första, jag gillar hus med runda former!

Åsbergs Foto sa...

Fina bilder! :)

Vi i Kasperian sa...

Visst är det skönt att förnuftet segrar då och då, att byggnader finns kvar från så många olika epoker.
Berit E

Åke sa...

Nej det är inte bara kyrkor och slott! Du har gett tre mycket fina exemplar :) Det är fri tolkning ;)

Annika Christensen sa...

Fin fina bilder till temat.
Nästa år måste jag komma till Hovdala.
Allt gott
Annika

Åsbergs Foto sa...

Jag har dragit igång ett söndagstema hos mig! Kolla gärna in den och se om det är något för dig! Ett tema i färg och svartvitt :)

http://sondagstema.asbergphoto.se