lördag 25 november 2006

Julstämmning


I kväll besökte jag Sofiero och det var verkligen mycket vackert. Alla ljus som brann i fönstren på slottet. I den mörka parken brann marschaller överallt. Trollsk julstämmning.

I Vinhuset hade Hannu (Sarenström) gjort det så vackert med vita blommor, mossa och ljus. Vita stjärnor hängde i de gamla vinrankorna. En stor Karl Johanssoffa stod mitt i växthuset där man kunde sitta en stund och njuta av allt det vackra.

I Majas hus fick alla barn göra egen fågelmat dvs, olikar fågelfrö och talg i en uppochnedvänd blomkruka som sedan kan hängas i trädgården. Där kunde man även beskåda "pepparkakshus" gjorda av knäckebröd, ingen dum idé faktiskt. Jättesött.

I slottet var julbord uppdukade från bl.a Skåne, Dalarna och Lappland. Mycker vackert och stämmningsfullt.

Tyvärr härskar mörkret och det ger knappast möjlighet till fotografering så jag har lånat en bild från Sofieros hemsida. Kan kanske ha möjlighet att komma dit en gång till under helgen när det är ljusare för egna bilder är alltid roligast.

2 kommentarer:

Emma sa...

Jag kan riktigt se framför mig hur vackert och stämningsfullt det måste varit! Vad mysigt!!

Vilken fin sida du har. Hit kommer jag gärna igen!

Lusthuset sa...

emma: Ja, det var vackert och stämmningsfullt. Har i dag varit där igen i dagsljus och fotat lite, om det blev några bra bilder så lägger jag in dem på bloggen.
Roligt att du tycker om min sida, jag är nybörjare men det är roligt att skriva om det man tycker om.