söndag 16 november 2008

Veckans glädjeämnen

Denna veckan har vekligen varit ganska mörk och grå.....men jag är glad åt att jag ändå kunnat och haft möjlighet att komma ut i skogen som jag älskar. Att gå på den fuktiga stigen med ett mjukt täcke av höstlöv. Härligt mycket syre i luften att fylla lungorna med.


Hjärtat här får symboliser att jag har mitt hjärta i skogen.

Ett annan härlig stund är att när man kommer hem och kryper in i värmen och njuter av en fika och en av de sista små buketterna som fortfarande trädgården bjuder på. Den fina lilla ljuslyktan är gjord av kanel och doftar förföriskt när man tänder den. Jag hittade den häromkvällen på Hedentorps plantskola i Ängelholm där vi fick njuta av en förtrollad och inspirerande kväll med Annika Christensen (Naturliga Ting) också ett av veckans verkliga glädjeämnen.

Ha en skön vecka alla kära vänner.

12 kommentarer:

Marina sa...

Så fint du beskriver skogen. Jag håller helt med.
Söt liten pippi och så bra bild.

Ninni sa...

Jag önskar jag fick följa med dig på en skogspromenad. Du får det att låta alldeles ljuvligt...och det vet jag ju att det är.
Jag har förstått av flera att kvällen på plantskolan var lyckad. Kul!
Må så gott i höstmörkret. Idag har vi haft sol och +30 men det kan nog tänkas bli åska igen ser det ut som på himlen.
Kram Ninni

Annalunda sa...

En av min veckas glädjeämnen blir absolut dina foton! Så underbara!!! kram Annie

Anne sa...

Veckans glädjeämnen - vilket tema! Dina bilder gjorde att jag själv rekonstruerade min vecka i tanken och minndes många fina ögonblick med min egen familj och inte minst att få hålla min kompis Saras lilla nyfödda bebis i min famn var stort! Tänk att ha levt i 5 dagar och ändå bära allt inom sig! Stolt och vackert och förunderligt - likt Lusthusets alla bilder om livet här och nu!
Kram kram Anne i Birkastan

Lallis - liv och leverne sa...

Åh så fint:)
Och din beskrivning av hur du trivs i skogen.
Kram Lallis

Annika Christensen sa...

Ja man upplever en hel del under en endaste vecka.Bara man ser det och det gör ju du. Fint du visar.
Jag köpte också kanellycktan den blir den finaste julsaken för mig i år. Den doftar underbart.
Känner mig bättre nu och skall samla ihop mig för att åka till Stockholm i slutet på veckan.
Kul det var att träffa dig och roligt om jag kunde ge dig en upplevelse i vitsippsskogen.
Ha det riktigt gott
Kram
Annika

Ronja sa...

Åh, vilka ljuvliga bilder! Blir alldeles fylld av värme när jag ser dem och läser det du skriver.
Kram från Ronja :)

Carina sa...

Hej-så fint du har det här, jag ska titta runt mer när ajg har bättre tid. Och så trevligt att man fick vara med på en liten hörna - ser jag nu - på högerkanten =) Visst är det trevligt att få ett ansikte på annars så anonyma och mystiska bloggare, men jag tycker som du att det är inte självklart att man vill träffas IRL, utan många ggr duger den speciella kontakten man får över nätet alldeles utmärkt! HA en bra vecka nu, så hörs vi kanske igen /Syren-Carina

Anja sa...

Vackra och stämningsfulla bilder! Mina njutningar och glädjeämnen liknar dina!

mvh, Anja

Karin A sa...

Härliga veckans glädjeämnen! Det är så vackert i naturen nu och kul att du hade en härlig kväll på Hedentorps plantskola. :) Men jag förstår inte riktigt hur den fina ljuslyktan är gjord. Är det kanel runt? Vilken söt liten besökare!

Kram Karin

Lusthuset sa...

karin a: Jag har faktiskt funderat på det också, men det verkar som den var utskuren i ett stycke....men finns det så tjocka kanelstänger? Annars är den gjord av bitar men det syns faktiskt inte...men det är kanel alltihop. Doftar underbart. Kram

Nässelblom och choklad sa...

Det är så lätt att glömma bort hur härligt det faktiskt är där ute i skogen och naturen, även när novembermörkret gör dagarna korta. Ljuset är annorlunda, allt är lugnt och fridfullt. Härligt! Vad härligt med en kaneldoftande lykta. Jag önskar verkligen att jag hade kunnat vara med och lyssna på föredraget! Ha en bra vecka!