måndag 15 december 2008

Luciakväll

Här kommer några bilder från min årliga Luciafest som jag tycker är så roligt att arrangera. Jag har som jag nog berättat tidigare ärvt denna tradition från min mamma och sedan hon gick bort har jag velat bevara och föra denna tradition vidare. Vissa av gästerna är kvar från hennes tid medan andra är nya.


Här står bordet duka i vårt matrum som jag efter införskaffadet av de nya stolarna försökt ge en gustaviansk känsla. Det är en möbelstil som jag tycker mycket om. Servisen som är Blå blomst har jag ärvt av mamma och det gör det dubbelt roligt att använda den just denna dag.

Här ser man hur fina det vita stolsöverdragen blev. Jätteglad att jag hittade dem hos Slottstallet.
Mina hembakade lussekakor gillades av gästerna.

Ha nu en skön vecka och julstressa lagom. Det viktigaste är att göra det man tycker är roligt och givande. Det andra kan man kanske helt enkelt strunta i.

5 kommentarer:

Anonym sa...

det låter jättemysigt med ett sådant luciafirande!

Ninni sa...

Jag förstår att det var en uppskattad Luciakväll! Bakverken ser jättegoda ut...

Anja sa...

Tänk så underbart att ha fått ärva en så trevlig tradition av ens mamma! Förstår precis hur det känns att använda porslinet och de fina figurerna som du ärvt efter din mor.
Även om jag inte tycker att man skall gräva ner sig i det som varit tycker jag nog att vi är ibland för rädda för att minnas och hedra de som betytt för en allra mest.
Heder åt dig som för en fin gtradition vidare. Det kallar jag för kultur och kulturarv.
Så vackert dukat och allt ser så stämningsfullt ut.
Ha själv en trevlig vecka!

mvh, Anja

Karin A sa...

Det låter som en perfekt Luciadag och roligt att du tagit efter en sådan fin tradition. Det ser verkligen både mysigt, gott och vackert ut. Ditt blomsterarrangemang och stolsöverdragen är så fina, liksom dukningen.

Vi har ju våra egna traditioner. Julgranshuggning i helgen som gick och dagarna före dopparedagen är julbakar jag och min kusin alltid tillsammans med min mamma. Sju sorters kakor ska det vara! :)

Ha en fin vecka! Kram Karin

Poppins sa...

Vilka kloka ord! Jag tar till mig dem och låter mannen sköta disken... :)
Din tradition med luciakaffe låter mysig och så roligt att det är gäster från olika generationer. Bordet ser inbjudande ut och lusskatterna goda - härligt!
Jag tycker också mycket om den gustavianska stilen och har beundrat ditt matsalsmöblemang innan. Stolsöverdragen passar perfekt!
kramar från Poppins