onsdag 4 februari 2009

I glädje och sorg.....

Allra först vill jag tacka er alla för trevliga kommentarer, goda råd och erfarenheter som verkligen styrk mig i mitt beslut att byta upp mig till en systemkamera.
Jag slog till och köpte den i måndagsförmiddag. Utrustad med med en lapp med diverse objektivnummer och huvudet full av goda råd så klev jag in i fotoaffären och gick ut en stund senare med en tung påse med kameran i.
Samtidigt som glädjen och spänningen pirrade i mig så hade jag en tung filt av sorg över mig eftersom min älskade lilla "extramamma" gått bort någon vecka tidigare och hennes begravning skulle ske på eftermiddagen. Det blev en sorglig men vacker stund och det kändes så bra att riktigt få ta farväl av henne.

I dag var vi och tittade på de vackra blommorna och snöflingorna föll stilla och vackert och bäddade in rosorna så fint.

Som ni förstår så hamnade kameraköpet lite i bakgrunden, men jag har den i alla fall. I går kväll tog jag fram intruktionsboken och använde den som kvällslektyr innan jag somnade och det var faktiskt en både spännande och intressant läsning så i morgon tänker jag ägna tid åt att sätta ihop den och studera den ordentligt och det skall verkligen bli roligt.
Nu känner jag att jag vill ta upp alla fotoutmaningar jag hittar för att riktigt testa den på riktigt.

6 kommentarer:

Ottilias Veranda sa...

Beklagar sorgen...jag tänker på dig!

Kram
Liisa

Annalunda sa...

Så ä'r livet...glädje och sorg... Det är alltid svårt att förlora någon kär...

Dina bilder är väldigt vackra... du har alltid fina bilder så vad kan vi inte nu vänta oss... ;)

Kram Annie

Gärdsmygen sa...

Många tankar!

Nässelblom och choklad sa...

Så fina bilder och så fint du skriver. Det är så sorgligt att behöva skiljas från dem man älskar, ändå är det så livet är...
Jag förstår att kameraköpet samma dag är en märklig kontrast. Du får berätta mer om den en annan dag. Jag är jättenyfiken. Stor kram/Eva

Poppins sa...

Ledsamt att höra om din förlust. Men det måste vara skönt att få haft en "extramamma". Vilka vackra bilder du fångat som minne av henne. Den sköra rosen pudrar med snöflingor går rakt in i hjärtat.
Vilken berg- och dalbana livet är! Därför kan det kanske vara bra att har en ny kamera att koncentrera sig på mitt i sorgen. Och man får vara glad också fast man är ledsen - om du förstår vad jag menar.
många kramar från Poppins

PS Måste berätta att min man såg lika oförstående ut som din när jag hängde upp mina skridskor...

Annika Christensen sa...

Alltid ledsamt när någon lämnar oss.
Fint du visar med blommorna speciellt de vita.
Det skall bli spännande att se hur det går för dig med nya kameran och du kommer att ha så kul.
Lovar att du inte kommer att ångra dig.
Ha det så bra du kan.
Kramar
Annika