måndag 11 maj 2009

Fototriss Fåglar......

.....var ett roligt tema. Jag är en stor fågelfantast och vet att det är ofta jättesvårt att få bra bilder av dem....men ibland lyckas man ändå. Här är tre fågelbilder som jag själv är nöjd med.

Den första är från i vintras och den lilla koltrasten som verkligen ser ut att frysa alldeles förfärligt.Duvan inne i den nästan djungelliknande skogen är så rofylld och vacker.Detta är nog ändå mina älsklingsfåglar, gräsanden som man ser så ofta men ändå aldrig tröttnar på. Vackra, goa och trygga guppar de på dammen vågor.Vill ni se fler Fototrissar med fåglar så titta in hos Helena.

7 kommentarer:

Kattfot sa...

Men hu då en så frusen liten koltrast. Tur att det är vår nudå :) Vackra bilder. Har precis njutit av rundturen i ditt vackra lusthus. Ljuvligt!

Kram Catrin

Karin A sa...

Fåglar är väldigt svåra att fota tycker jag men du har lyckats bra här. Den sista bilden är helt ljuvlig! Underbart att få kika in i ditt lusthus igen.

Ha en skön vecka!
Kram Karin

Anne sa...

Härligt med dessa dina bilder av ljuvliga vingburna vänner!
Min kära dotter Vera kallar alla fåglar för "Kacka" och efter att ha njutit många gånger vid Karlbergs kanal för att mata dessa "kacka" dvs gräsänder med gammalt bröd har hon nu börjat lyfta blicken mot skyn. För att även där upptäcka vacka fåglar!Tack för dina inspirerande bilder! Kram Anne

Malin sa...

...visst sjutton stod det fototriss men jag kikade på bilderna o såg den stackars Koltrasten..ag såg framför mig att du hade fått snö som idag och huttrade till rejält...nog för att det är kallt men inte riktigt så kallt...eller, nä...
Jättemysiga bilder när jag väl fattar och Gräsänderna är hur kul som helst att kika på...

Kram från Malin

Ninni sa...

Vilka fina fågelbilder! Det är svårt att fotografera djur och speciellt fåglar som inte så ofta är i stillhet någon längre tid. Den söta lilla koltrasten har verkligen burrat upp sig i kylan. Favoritbilden av de tre är den sista med gräsänderna. Så fint fångade!
Hoppas du får en riktigt skön vecka!
Kram Ninni

Marie Höglund sa...

Vilken fin triss. Kolisen ser verkligen frussen ut. Får absolut min röst.

Poppins sa...

Åh, den söta lilla koltrasten längtar verkligen efter vår och ljus och att få sjunga härliga sånger i din trädgård.
Håller med om att det är svårt att fånga fåglar på bild men du har verkligen lyckats. Och jag håller också med om att det är något speciellt med änder.
kramar från Poppins

PS Jag har faktiskt inte sett filmen om Maria Larsson men ska göra det! Jag tror att jag kommer att tycka mycket om den.
DS