fredag 28 augusti 2009

Blommig fredag: Stora Trädgårdsfesten på Sofiero!

Årets fest går helt i kärlekens tecken och en stor tavla gjord av massor av rosor inspirerad av Karin Larssons draperi "Kärlekens ros" står framför slottet där en utställning om Karin Larsson har pågått hela sommaren. Tavlan är skapad av Emma Karp Lundström som är mest känd för sina vackra äppeltavlor i Kivik.

Man går och njuter av alla vackra arrangemang, som verkligen visar vår kärlek för det som växer i våra trädgårdar...så se och njut!Denna sagolikt vackra Echinacea 'Sundown' föll jag direkt och den lyckades jag hitta ett exemplar av som kom med hem........jag upptäcker nu att jag nästan börjat samla på denna härliga blomma......har några stycken nu.Om man har några gamla skedar över kan man göra detta vackra vindspel (skapat av Henrik Valentin) och ser ni så skickligt placerat det är. Det tog en lång stund innan jag såg att skedarna inte var målade utan det är speglingar av omgivningen som ger denna effekt. Verkligen smart!Den finaste "Hanging Basket" tycker jag att den grönsakslåda var.I omröstningen om den finaste blomman förstår ni väl att jag röstade på denna fina pelargon....ett verkligt praktexemplar.
När jag kommit så här långt så började regnet falla så kameran fick krypa ner i väskan och jag kunde ägna resten av tiden åt shopping av bl.a lökar till våren och Amaryllisar till jul. Ha nu en skön helg allihop för det tänker jag ha...med kanske ett litet återbesök på Sofiero på söndag...vi får se.

Fler Blommiga Fredagsinlägg hittar ni här.

14 kommentarer:

Anne sa...

Vilket vindspel - vilka vackra silverskedar och vilkan fotograf som lyckades så väl med att fånga den reflekterande omgivningen och alla vacka skördearrangemang. Kärleksrosen var ju bara så underbart inbjudande till din exposè länga Sofieros blomsterstigar! Tassa mjukt in i drömmarnas trädgård. Kram Anne i Birkastan

OF SPRING AND SUMMER sa...

Oh, vilka härliga bilder! Önskar jag bodde lite närmre så jag kunde åka dit. Sofiero är så fint och roligt att åka till. Utställningen ser intressant ut. Ha en trevlig helg. Kram Ingrid

Margareta sa...

Vilken fantastisk blandning av blommor och frukter, grönt och finstämda färger. jag läste att det hade varit vackert och att det var Sveriges vackraste trädgård. Av dina foton att döma så stämmer det. /Margareta

AnnA sa...

Vilket ögongodis du visar upp!
...och vi som inte tänkt att åka dit...
Trevlig Helg!
hälsn
AnnA

Lillebeth sa...

Vilka fantastiskt vackra bilder du har tagit. Tack! Och jag blev så glad: jag fick se hur rostavlan såg ut när den blev färdig. Har bara sett den påbörjad hos någon. Vem? Minns inte. Så mycket skönhet hos dig!

Moa sa...

Men så mycket fina bilder du visar.. riktigt inspirerande inlägg.. skedarna ja vad säger man.. superläckert. Sundown är en favorit här också.. köpte en förra hösten, och samla på echinacéor.. va? jag ne då.. inte alls har bara 7 olika.. det är väl inte o samla..? Ha en skön helg..Moa

Malin sa...

Detta var manna för själen o ögat må jag säga...de där rosorna var underbara...Skedmobilen urläcker o visst går det att häng upp skedar men att få till just den speglingen kräver sin kvinna/man förstår jag - urflott...
Så vackra foton i vanlig ordning..

Kram från Malin

Annika Christensen sa...

Vad kul det var att träffas.
Fint du visar jag har intse orkat lägga ut ännu.
Om du köper Drömhem så har en trädgård från Hbg vunnit årets trädgård. Där kommer att vara öppet på prisutdelning och då skall jag vara där.
Ha det gott
Annika

Torprosen sa...

Oh, vad roligt att få se lite av allt fint på Sofiero, brukar åka dit men i år blev det inte så, nu fick jag ett smakprov i alla fall.
Tack...Torprosen

Anonym sa...

Önskar att vi hade varit där, fast det hade nog blivit lite svårt. Fick nöja oss med gatufesten igår på Granstigen, en härlig grillfest med trevliga människor och jättegoda sallader av olika slag. Vi höll ut från 17 till 21. Mellan maten och kaffet kom ett riktigt ösregn! In i carporten.
Kram från Genarp

Roses and stuff sa...

Wow, så mycket läcker inspiration! Nostalige-tårtan med björnbär var inte dum...

Trädgårdsturisten sa...

Önskar att jag bodde närmre.Underbara installationer, framförallt första, som är Karin Larssons (Carls fru) mönster från huset i Tällberg.

.. Och kul att Sofiero blev utsedd till Sveriges vackraste park 2009! Det är de verkligen värda

Monica sa...

Fantastiska bilder på fantastika blommor. Kan inte annat än hålla med om att Enchinacea är en sort värd at samla på :)
Tjingeling
Monica

Lisbeth sa...

Underbara bilder. Såååå inspirerande! Måste bara blogga om din blogg här
http://wabisabi-style.blogspot.com/
OK?
Hälsningar,
Lisbeth