söndag 13 december 2009

Julbak och Lucia

Denna vecka har gått i julbakets tecken, med förfärdigandet av diverse julkakor allt för mitt årliga Luciakalas.





Mandelmusslor är bara ett måste. Har hittat ett bra recept i Hannus underbara bok Vinterkalas, goda kakor som inte faller sönder bara man tittar på dem.




Luciafesten avlöpte till allas belåtenhet och nu får jag pusta ut en stund här framför datorn.


Min röda Amaryllis växer upp "i taket" och har fått stöd av en ormhasselkvist och ett par ljus blev inte helt fel.

Hyacinterna doftar verkligen juligt. Dessa skulle vara röda egentligen, men rosa blev de och det är inte så tokigt det heller, men det hade varit spännande med en "purple" hyacint.



Min gungande sommarflicka har fått denna fina vinterplats, där hon kan doppa tårna i den magnifika Amaryllisens blommor.

Ha en skön vecka allesamman.. Jag skall skärpa mig och hoppas komma med nya inlägg lite oftare.

9 kommentarer:

Love Your Homes sa...

MmmmMandelmusslor fick jag minsann inga på denna Lucia fest....men såväl Saffranspannacotta och tårta, det var bara att välja.

Det är en trevlig tid på året med Luciafest, här fyller maken år och han gillar matlagning som uppskattas innerligt av alla matglada här.

Ha en fin vecka själv,
Ia

Lillebeth sa...

Stämningsfullt och vackert! Hade ingen aning om att det fanns röda hyacinter. Kul!

Karin - Mina Rum sa...

Den röda amaryllisen är ljuvlig. Jag gillar verkligen ditt stöd av ormhassel och de små ljushållarna. Själv väntar jag otåligt på min röda amaryllis. Den växer i snigelfart.
Kram!

Randi sa...

Ååååhhhhh....vilken julstämning du har skapat - sitter här och bara njuter...anar de sköna dofterna. Mandelmusslorna gjorde min svärmor var jul. Jag skäms så över att mina aldrig blir lika goda som hennes blev. Ska kolla efter boken. Kanske det är ett annat recept som jag ännu inte testat.
Tänk att du bor så när mig!
Kram Randi

Karin Lindström sa...

Hej!

Vad glad jag blev för din rara hälsning! Jag har inte heller hunnit kika runt hos alla som man skulle vilja nu. Det är ju bara för mycket den här tiden.

Vilka ljuvliga blombilder, och en så trevlig tradition. Hoppas du har lite kakor kvar till julhelgen nu så slipper du baka den här veckan. Man brukar föresten inte orka äta så mycket efter all mat ändå *ler*.

Ha nu en fortsatt bra och stressfri vecka!
Många kramar
Karin

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Mmmmm, dina mandelmusslor ser verkligen goda ut. Sommarflickan är bara så fin, ska försöka investera i en sån till sommaren. :o)
Ha en go vecka,
Lydia

Ninni sa...

Åh vilken fin plats din sommarflicka hamnat på. Nu kan du njuta året runt:) Jag gillar också din användning av kakformarna till värmeljusen...så finurligt! Det hade jag aldrig kommit på. Jag tror jag hoppar över mandelmusslorna i år så formarna blir oanvända. Men då får de komma till användning ändå.
Här har vi fått ganska mycket snö idag så det är verkligen julstämning nu.
Må så gott i allt julstök!
Kram Ninni

anne sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ vad jag önskar att vi även i år hade fått njuta din traditionella och underbat mysigalucia fest!
Jag tänkte på er hela dagen! Men hädanefter kommer jag inte att bli dubbelbokad! Utan Lusthusets Lussefirande ingen Lucia så är det bara! Kram från ett vintervitt Birkastan! Anne

Rajson sa...

Tack för alla de stämningsfulla fotona. Gillar sommarflickan i Amaryllisen lite extra.
Har inte fått mandelmusslor sen kära svärfar gick bort. Han gjorde de allra godaste somserverades med lite grädde och hjortrånssylt.
Hoppas det inte är allt för mycket busväder där nere i Skåne!
Ha det gott!