fredag 18 mars 2011

Blommig fredag: Tjuvstart......

....på våren med alla dess härligheter gör vi väl alla som längtar så......



På köksbordet ser det nästan påsklikt ut med det fina gula loppisfynden och det handmålade ägget/saltkaret (loppisfynd det med). Påsken är ju så sen i år att man känner för att "provsmaka" på den lite så här i förtid.



Den fina gracila lilla vita lökväxten lockas till att blomma i skydd av glaset. Så vacker som små vita stjärnor är den när den slår ut.



Varje år gräver jag upp några små vintergäck och sätter dem i en kruka för att kunna beundra och njuta av dem på nära håll.


Här i fönsterkarmen har sommarens blomsterprakt tjuvstartat. Det är minipenséer (som vanligt) pellisar och i år även vit klockranka. Jag blev så inspirerad av Claes Dalby och hans vackra klockrankor och tänkte försöka mig på det i år.



Sist men inte minst en blomma från plommonträdet som jag lyckade locka fram, trots att det låg flera centimeter snö överallt i morse.....suck, men som tur var försvann den lika fort som den kom. Ha en skön helg och vill ni se fler Tjuvstarter så titta in hos Katarina.

8 kommentarer:

Merja sa...

Fina bidrag till dagens tema! Gillar vintergäcken du tjuvstartat med:)

Lisa sa...

Vilka ljuuuvliga tjuvstartsbilder du bjuder på, härligt. Kan man behöva idag i snön ! Ha en skön helg
Lisa/Lisas trädgård

Lotta 8`) sa...

Härliga vårblommor :) Jättefina loppisfynd, saltströan var hel underbar :)
J-r*, jag har glömt att köpa frö till klockranka!!! Brukar så några fröer och ha den som "grön vägg" vid lilla växthuset. Bra att du startar tidigt för de behöver lång tid för att sätta knopp och blomma. Men så slog det mig - tog jag inte in en bit rot och satte i kruka i källaren? Måste kika idag hur det har gått! Har alldeles glömt av dem......

Ha en skön helg :)

Berit sa...

härligt inlägg på dagens tema!!
Ha en underbar dag!!

Malin sa...

Så mycket vår du har fått in i ditt inlägg...blir glad av det jag ser...Så sant det där med att tjuvstarta påsken...jag har också plockat fram lite gult och tycker att det piggar upp...

Kram rån Malin

Suss o Kai sa...

Härlig tjuvstart. Gillar din header Kram Suss

Katarina sa...

Vilken härlig hyllning till Vårdagjämningen!

elena nuez sa...

I looooove this last one!!!!
great shot!
thanks and greetings from Spain