torsdag 7 april 2011

Humlejakt.....

.....är det nästan varje dag i växthuset. Inte så att jag jagar humlor, tvärtom....in kommer de våryra och glada men sedan är det värre att komma ut med sin last av härlig pollen.... det är då jag kommer in i bilden och försöker hjälpa ut dem i det fria igen. Jag älskar dessa runda goa flygande bollar!!


Man kan bara inte tro att det är sant att nu har det blivit vår på riktigt....inte bara en samling vårtecken utan riktig VÅR! Fram med jordsäckar, krattor, krukor och annat smått och gott och "god arbetslust" som dansken säger!De första små rädisorna sticker upp på några dagar. Idag har jag sått på riktigt ute i pallkragen och inte som här i en kruka i växthuset.

Lite blandat "smågodis" blir det också plats för även om vinden viner om knuten idag......men den ger sig väl snart och vi känner ju alla till "vårvindar friska"....fast så här friska är inte nödvändigt
En näpen lite blomma hittade jag hos trädgårdsmästaren. Den ser ut som en liten näva och heter 'Erodium'....verkligt sötDen sista (kanske) "köpe"tulpanbukettern står och gosar sig i solen. Nu väntar vi på alla tulpanerna som så lovande sticker upp ur jorden överallt. Ha en skön kväll!!

8 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Detta är för lustigt... satt och tänkte på dig och att det var längesedan jag tittade in hos dig.
Jo jag har allt få hålla i hatten.
Mmm vad mycket fint du bjuder på idag. Tack för det.
Ha det gott
kram
annika

Love Your Homes sa...

Jag håller tummarna för att det går bra för Simpson imorgon, han verkar vara en speciell herre.

De är trogna vänner, så han kommer med all säkerhet att minnas dig med värme. Jag tror nog du gör rätt, nu får han annat att tänka på och slutar att vänta.

Roligt att se att våren är på väg hos er, vi får vänta ett tag till!

Kram från oss

gittan sa...

Humlorna är verkligen underbara! Din kommentar hos mig, tackar jag för... samtidigt gjorde du mig fundersam, har jag varit här förr? Var det kanske rent utav dig jag träffade när de korade årets trädgård i Ramlösa?
Oavsett vilket lägger jag till dig i min blogglista för hit hittar jag gärna fler gånger. Ha en trevlig helg / gittan

Malin sa...

Åh så mycket vår det finns i dina rader och jag ser att den kommit längre hos Dig...Men det går undan här också...Det är underbart på alla sätt och vis och det är lycka i hela kroppen...
Det är verkligen en söt liten växt du hittat...enkel och skir...
Ha det riktigt Gott nu och njut!

Kramar från Malin

susanne sa...

vi har bara kommit till de första vårtecknena här ännu, men nu går det fort!
kram
susanne

Tant Otteskrufv sa...

Härliga bilder, tack för dem! Vad är det för litet sött bakom Bellisen? De påminner om min barndoms Capsella bursa pastoris som vi lekte var punchpraliner...

STENLYCKA sa...

Underbara bilder och blogg!
Kram Raina

Poppins sa...

Ja, det är underbart vårväder! Idag har jag börjat klippa rosor, fyra stycken hann jag göra efter jobbet.
kramis