söndag 1 maj 2011

Mellan hägg och syren.....

.....är en underbar tid. Häggen blommar makalöst vackert och syrenen är på G.

Rosor skall man ju klippa nu, men usch vad mina är skruttiga speciellt min vackra New Dawn-ros. Den har vintern gått hårt åt. Kan man klippa ner den helt och hoppas att den återuppstår i sin forna glans....är det någon som vet?

I höstas pillade jag ner dessa lökar i rabatten längs nya planket och............här är resultatet. Fint va?!!Vissa har fina trädgårdsauriklar men jag nöjer mig med mina små söta penséer som står så fint på den gamla målarstegen...........och TITTA! vilket fynd jag gjorde på loppis i lördags...är det inte perfekt för mig som är en pensée- och violtokig person.

Ha en bra vecka!!

8 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Hihi.... körde just dottern till jobbet (jag är hemma och förkyld) och då pratade vi om Hägg, att det snart är dags för den att blomma och vet jag att den blommar hos dig, så kommer den att blomma här om cirkus 10 dagar :)

Fin Pensetrappa! Hemmabyggd eller loppisfynd?

Jag väntar med spänning på mina tulpaner, härliga knoppar och som sagt, om 10 dagar så..... :)

Ha det gott, kram :)

LindaLunda sa...

Vilken härlig pensé-teater!!!
GÖRFIN!!!!!

susanne sa...

vackert broderad duk som du hittade! passar bra då du gillar penseer och violer!
här sägs det att häggen blommar till pingst... få se hur de går me de...
ha de bra!
susanne

Anonym sa...

Av våra fyra New Dawn-buskar är två spec. skruttiga. Ringde Flyinge Plantshop, min expert nr 1 och de sa att man kunde prova med att klippa lite olika på grenar, en högt, en på 1 meter, en nära marken. Vet inte, de ser bara tråkiga ut. Sen har jag fått klippa ner en rad lavendel helt. Den hade blivit "nerlegad" av snön. Hoppas den kommer.
Det luktar hägg från Karins tomt, underbart!
Genarpsdamen

rajson sa...

Har alltid drömt om att göra som skomakeren och stänga praktiken mellan hägg och syren.
Problemet är att veta i förväg när detta infinner sig så man kan boka av i boken. Får nöja mig med några dagar i nästa vecka.
Vilken härlig tulpanrabatt. Hälften av mina blommar som bäst nu.Njuter.
Även mina New Down är lite risiga.Har klippt dom ganska hårt,får väl se om de kommer.
Ha det gott och fortsätt och njut!

Ellen sa...

Så nydelig pense teater! koselig duk med pensemotiv,en skatt:)

Nässelblom och choklad sa...

Åh, så vackert det är, verkligen en underbar period. Men nu går det så fort att jag inte hinner med. Körsbärsblom och magnolia har jag missat helt och nu slokar blommorna av regnet och kylan. Dina penséer på stegen är superfina!

Anne-Lie sa...

Jösse vad lång fram i årstiden ni är.Vår syren har just börjat få blad och en och annan knopp kan man se på magnolian..Men vackert är det..:-)