måndag 25 december 2006

Juldagen

När jag vaknade på juldagsmorgonen stod dimman tät utanför fönstret. En dimmig dag är en speciell upplevelse i sig, ljuset och det nästan grafiska uttrycket där färgerna suddas ut. En promenad i det lilla fiskeläget Råå var givande efter allt innesittande på julaftonen.


Råå är platsen där man kan gå runt och njuta av gamla fiskarhus, små slingrande gränder och kullerstensgator. Denna slitna gamla skönhet är en favorit. Huset är inte renoverat på länge utan har de solblekta lite vindpinade färgerna kvar. Den ljusblå dörren med det röda dörrfodret är så vackert. Den nötta trappstenen och pinnstaketet vid gatan är mycket fint. Jag kan stå länge och njuta av detta hus och hoppas att det kommer att bevaras som det är.I ett hörn bakom en skyddande mur blommade dessa gula blommor.... tänk på juldagen!

När vi gick hemåt låg solen vid horisonten som ett ljust band. Det var så stilla och skönt. Utsikten över Öresund är något man aldrig tröttnar på.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefina bilder! De skulle vara superfina att ha på väggen :)

Lusthuset sa...

ljuvligt hemma: jag tycker att det är så roligt att gå runt med kameran, det finns alltid något vackert att fotografera, oavsett väder.