måndag 16 mars 2009

Nu har jag hört den........

.......... för första gången i år…koltrasten. Han sitter på ett hustak i skymmningen och sjunger så vackert att hjärtat fylls av glädje och värme. Jag sätter mig ner på vårfika-platsen utanför huset mot gatan och bara lyssnade och njuter. Tur att ingen ser mig för då hade de väl trott att......." nu har det brutit ut, nu sitter människan ute i den mörka kvällningen". Det gjorde jag i alla fall ett litet tag och lyssnade. Det är nog den vackraste och mest innehållsrika sång jag vet. Den bär på löften om den annalkande våren och sommaren…..och första gången är unikt.Jag gick även en runda bland mina pallkragar och där ser jag att min vitlök som jag planterade i höstas har kommit upp och på en liten plätt växer ett tätt grön hår---det är gräslöken minsann. Oj, vad man blir glad och mår bra. Jag blir inspirerad och bestämmer att i morgon måste jag skola om mina fröer som står i köksfönstret för nu är det dags. Ha en skön vårkväll.

14 kommentarer:

Randi sa...

Så ljuvligt! Var morgon snabbar man sig ut för att kolla om det kommit något mer vårtecken sedan dagen innan. Visst är det spännande och det är precis likadant varje ny vår.
Dina bilder är verkligen stämningsfulla och vackra!
Kram Randi

Kattfot sa...

Va härligt! Åh koltrastens sång är min absoluta favorit. Lycka till med omskolningen och ha en riktigt skön vecka!

Kram Catrin

Annalunda sa...

Så underbart härligt! Ditt inlägg ger verkligen hopp!

Kram Annie

Marie Höglund sa...

Kolisen är verkligen en budbärare av vår. Underbar fågel. Jag mutar mina genom matning med äppelhalvor :-)

Trollmor sa...

Åh, jag har också hört det vackra drillandet för första gången idag!
Så fin din bild är på den lille glädjespridaren :-)
Ha en fortsatt mysig vecka!
Varma kramar Trollmor

Marina sa...

Så härligt det låter med att sitta ute och koltrast o allt. Just nu hör jag regnet på fönsterbläcket men jag hoppas det är borta till i morgon.

rajson sa...

Inte ska vi väl bry oss om grannarna när vi är livsnjutare. Ibland måste men vara lite tossig!
Snygga foton.
Men vilken härlig triss du bjöd på igår!Snödropparna är bedårande, lummiga sjöfotot är som en tavla och sista med speglarna så spännande!
Nöjd med kameran förstår jag!
Själv går jag i väntans tider-beställde Canon 5D men den dröjer.
Vill ha den NU!
Ha det gott i solen!

Ninni sa...

Koltrasten har verkligen en ljuvlig sång, så jag förstår att du stannade ute för att lyssna. Vad skönt det låter med vår...
Jag ser att du har samma problem som mig med kanten runt bilderna, att den försvinner på den högra sidan...Jag hittade aldrig någon lösning utan tog helt enkelt bort den(border)
Hör av dig om det är något som jag kanske eventuellt kan hjälpa dig med...;))
Kramar!

Of Spring and Summer sa...

Fina bilder. Ljuvligt med lite värme. Här i London kommer våren något tidigare, så jag har fått njuta ett litet tag nu.

Anonym sa...

Helt underbart med koltrasten, har inte hört den än, men stressar för tillfället hit och dit med jobb, Tomas ansökan till rehab i 2 veckor på Valjeviken fom den 23/4, som först avslogs och idag beviljades från Region Skåne. Tyvärr måste man bråka och jag är en av dem som gör det.
Massor av krokus har vi i alla fall på sydsidan, men det är vi nog inte ensamma om.

Kram från Genarp

Karin sa...

Hej!

Vilket ljuvligt inlägg och så fina bilder! Vet du att jag vaknade halv fem i morse, inte av mig själv då (känner mig som en zombie) utan av min lilla sjukling. Det rengnade ordentligt och så plötsligt hörde jag också koltrasten. Jag låg och lyssnade en lång stund. Sen fick jag gå upp för lilleman tyckta att han hade sovit klart! Fy jag hoppas jag få sova längre imorgonbitti!

Ha en fortsatt bra vecka och vad mysigt att gå runt och kolla i trädgården. Hos oss ligger det fortfarande kvar lite snö men om någon dag är nog allt borta!

Ha det så bra!
Varmaste kramarna

Karin

Ps, snyggt med svart bakgrund till dina fina bilder!

Karin A sa...

Det låter så härligt när du beskriver det att jag önskar jag hade varit med dig! Det är så skönt att våren äntligen är här.

Kram Karin

Anne sa...

En liten natthälsning denna sena timma från Bikastan! Vi talade om koltrasten idag under barnvagspromenaden och min vänninna sa; när jag hör den sjunga händer något i mig! Ville sända denna tanke vidare till dig och glöm inte bort att du alltid är sedd och älskad vart du än är och vad du än gör!
Kram Anne ps vacker kontrast med svart bakgrund. Eller "fett nice# som ungdomarna på Vasa real säger vid busshållplatsen!

Poppins sa...

Koltrastsången är verkligen det vackraste man kan höra. Jag älskar att lyssna på kvällskonserten och "vår" koltrast sitter gärna på en av staketstolparna så han kommer högt upp och kan låta tonerna bre ut sig över nejden.
kramar från Poppins