söndag 1 mars 2009

Veckans glädjeämnen........

......är en skön blandning av materiella sköna ting som jag tycker om men även vårens allra första blommor som är planterade. Det känns så bra i hjärtat att veta att ljuset återkommer och med det allt det vackra i naturen som jag älskar.


Det första glädjeämnet är att den beställda gustavianska spegellampetten som jag så gärna velat ha kom i veckan och kompletterar våra stolar så vackert.

Bokrean gick av stapeln i veckan...behöver jag säga mer. Det blev en blandning av böcker om italiensk och svensk matkultur/caféhistoria och brödbakning, en fotobok med underbara kattbilder, en bok och gamla svenska stolar, en bok om köksträdgården samt en bok av Bodil Malmsten.....och en del annat också.

Ett loppisbesök resulterade i fyndet av denna fina gröna plåtburk, lite repig men vacker. Dessutom några gamla konserveringsglas och en vacker handbroderad duk. Allt för några tior.

Köpte i förra vecka en kruka med rosa/blå scilla på Sofiero och de blommar i fönstret nu.

De första penseérna är planterade på trappan och på symaskinsbordet. Det är lika härligt som när man hör koltrasten för första gången.

I eftermiddags tog jag en liten runda i grannskapet medan Maken tittade på bandy på TV (där går gränsen för mitt idrottsintresse). Jag hittade en fantastisk röd trollhassel....och jag som tycker att den vanliga gula är så vacker hur fin är då inte denna!!! Slutligen hade en fågel lämnat ett visitkort efter sig i ett träd. Jag hoppas att alla får en skön vecka.

9 kommentarer:

Ninni sa...

Fantastiska bilder som vanligt! Men trollhasseln, den är underbar den röda. Jag såg den hos någon annan också men det var första gången. Antagligen passar den väl inte min växtzon...men jag ska undersöka saken.
Uppväxt i bandybältet så är jag heller ingen bandyälskare. Men jag har hittills alltid läst resultatlistan åtminstone. Nu har jag till och med glömt bort det;)
Måste kolla det...
Må så gott!
Kramar!

Ottilias Veranda sa...

Åh så fina vårbilder! Värmer gott när influensan tagit fart för tredje gången på ett par veckor!

Hoppas du klarat dig!
Kram
Liisa

Karin A sa...

Underbart och glädjefyllt - jag njuter! Plåtburkar letar jag ofta efter på loppis numera och din gröna ser verkligen fin ut. Härligt att äntligen få plantera penséer, det om något är ett härligt vårtecken. Det måste vara samma trollhassel som jag har sett i blom på Botaniska (se bla. mitt inlägg från förra måndagen). Otroligt snygg!

Ha en skön vecka! Kram Karin

synne sa...

Hej på dig.
Finner ingen kommentarrad på ditt fototrissinlägg.
Så jag skriver här i stället.

Jag gillar ditt tak allra bäst.
Teglet kan berätta att det legat där länge. Det är vackert.
Kram Synne.

Nässelblom och choklad sa...

Vilka fina bilder och vilka trevliga fynd du verkar ha gjort - både i butiker och i naturen. Jag har inte hunnit kika på bokrean ännu, men det kanske är bäst så. Min bokhylla är nämligen väldigt full. Hoppas att du också får en bra vecka!

Poppins sa...

Så många glädjeämnen på en vecka. Jag ser att vi delar vissa, som bokrean. Och jag ser att vi åtminstone har köpt en gemensam - den av Bodil Malmsten.
Både dina vackra spegellampetten och den gröna slitna burken är vackra.
Jag har tittat både på Vasaloppet och skid-VM i helgen, men gränsen för mitt idrottsintresse kan också dras vid bandy. :)
kramar från Poppins

Lusthuset sa...

Synne: Tack Synne för du påminner en Slarvmaja som ibland bara har för brått. Kram!!

Annika Christensen sa...

Vilken härlig bildkavalkad du bjuder på.
Vårlikt till tusen.
Fjäder var pricken över i:et liksom.
Ha det gott
Annika

Anonym sa...

Matriella eller materiella eller matriarkala
Ordmärkare efter min far)

Genarpsladyn