fredag 26 februari 2010

Blommig fredag...'Något gammalt och något nytt'

Några gamla blommor från i somras, men som fortfarande är vackra och pryder sin plats.Helt ny spännande tulpan som heter 'Britt'. Jag kunde bara inte låta bli den eftersom min lilla mamma hette Britt och enligt bilden skall den vara ljuvligt rosa och härligt dubbel...vi får väl se!!Fler nyheter...en bunt fyndade böcker från bokrean och där finns nog något blommigt också...lite utav varje som vanligt.


Gammal snö som kasat ner på växthustaket och mest liknar gamla blöta småsmutsiga filtar......men hoppas att detta betyder att nu smälter det äntligen!!


Ha en bra helg..och vill ni läsa fler blommiga fredagsinlägg så hittar du dem hos Katarina.

6 kommentarer:

Randi sa...

Ja, visst är det en tillgång att ha gamla arkiv att gräva i när man inte kan gräva i trädgården. Den översta bilden är helt underbar! Du har verkligen fått ihop en skön färgskala!
Hoppas snön på ditt växthus försvinner i helgen. Här droppar det äntligen - låter som skön musik!
Önskar dig en riktigt skön helg och mycket takdropp!
Kram Randi

Karin A sa...

Så fint med rosorna du har torkat! :) Härlig påminnelse om sommaren som kommer. Tulpanen ser väldigt vacker ut och det är kul med nya sorter. Härligt med bokrea. Det ser ut som du hittat många fina böcker!

Ha en skön helg!
Kram Karin

Gärdsmygen sa...

Dina bilder är alltid så njutbara och jag kan titta länge på dem! Jag har också och en hög med nya böcker och vet du vad jag såg i trädgården igår.....?....små stjälkar från snödroppen som hade tagit sej upp allra närmast husväggen i söderläge bakom snön. Vi har mycket takdropp och takras och slask. Jippi!

Annika Christensen sa...

Men vilka härliga veck på växthuset.
Ja nu går det fort.
Fint dina blommor har hållit sig.
Vilken läcker tulpan och kul att veta namnet.
Ha en bra dag
Jag skall ut och röja bort julkransarmm
Kram
Annika

Katarina sa...

De torkade rosorna är ljuvliga! Här har snön också drösat ner från taken och jag bara hoppas att det inte kommer mer nu!
-Tulpanen ser spännande ut!

Anonym sa...

Ja, nu smälter eländet och idag känns det lite som vår. Vi hittade en död falk utanför växthuset i januari. Den hade svart-vita stjärtfjädrar. Har kanske flugit på glaset, men inga spår syntes. Den ligger faktiskt kvar frusen under en uppochnedvänd hink. Ska be fågelexpertgrannen ta en titt.

Härlig söndag!
Hälsningar från Genarp