tisdag 2 februari 2010

Snö och blåsdag...

......är det här i Skåne idag för vilken gång i ordningen kan jag knappt hålla reda på.

Man kan knappt skönja Lusthuset igenom den igensnöade rutan. Sitter här och längtar efter ljusare tider.Var ute och vattnade och pysslade lite bland pellisarna och där inne märkte man inget av snöovädret utanför. När jag skulle slänga vissna blad o dyl i trädgårdstunnan så var locket fastfruset så det blev att gå in och göra de första sticklingarna för året. Känns faktiskt bra.Den vita krokusen blommar så fint och har fått bli sällskap till en vit blomma som jag inte vet vad den heter som jag köpte häromdagen. Vackert par blev det.

Innan ovädret drog igång blev det tid för en promenad i skogen och det var härligt skönt, med tom några små bleka solstrålar. Ankorna ser så frusna ut och jag tycker att de har fått rödare ben nu än de har på sommaren.

Den lilla bäcken har frusit mitt i fallet.

Ha nu en skön kväll.

6 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Ja, vilken vinter det har blivit. Här vräker snön ner igen... Nu längtar jag efter mer värme och ljus.

Jättefina bilder!

Ha det gott, kram Marie

Randi sa...

Visst är det förskräckligt! Jag är verkligen trött på att inte kunna planera mina aktiviteter. Men vackra bilder skulle man förstås kunna ta...om man kunde komma ut. Ska testa att gå ut - ta bilen kan man glömma.
Var rädd om dig!
Kram Randi

Marina sa...

Visst är det härligt att se att det finns liv, som i pelargonerna men jag gillar snön och vintern också. Denna månaden ut, sen vill jag ha vår.

Kram!

Annika Christensen sa...

Vad skall man säga om detta väder..
Jag var ute och körde bil idag och det var minsann inte lätt att ta sig hem.
Vit fönssterviva.. tror jag mig kunna se eller?
Det längtar jag efter, de är så tåliga och vara länge.
Så söta små ankor som vankar fram.
Ha det så bra du kan
Annika

Poppins sa...

Vintern verkar oändlig i år men det är nog vi som fått andra förväntningar på vintern - det ska ju inte snöa. Men jag kommer ihåg att när jag gick i skolan var det ju oftast snö på sportlovet.
Jag brukar klaga på den tråkiga höstlika vintern och hör nu mig själv gnälla på att det verkligen är vinter. Jag blir aldrig nöjd. :)
kramar från Poppins

Nässelblom och choklad sa...

I morse sken solen och snön glittrade och gnistrade så vackert. Däremot är trottoarerna livsfarligt hala eftersom det var mildare väder igår och istappar och isblock lurar på taken...Häftigt med den lilla bäcken som frusit, annars ser det mysigt ut inomhus hos dig. Ha en fin helg!