lördag 20 februari 2010

Hänt i veckan!!

Tyvärr hann jag inte med någon Blommig fredag denna vecka och så där speciellt mycket blommigt ögongodis finns det inte här i denna snöiga vargavinter.

Jag bjuder i stället på några bilder från veckan som gått.

Jag tog fram mina egna sparade fröer från i somras. Jag har nu sorterat dem och lagt dem i plastmuggar så de är färdiga att användas när den dagen kommer. Vi får väl se om det finns någon grokraft i dem.............och som en liten grön uppmuntran i allt detta vita står mina två byttor med groddar och ser så vårlikt härliga ut att jag knappt nänns äta upp dem. Tack Annika för tipset!Jag tänkte att nu får det räcka med krokusbilder, men då hade jag inte sett dessa som slog ut i veckan....och så vackra de är!
I tisdags var jag och stöpte ljus hos Irene i Påarp. Vi gör det en gång varje år och det kan kanske tyckas vara en udda tid, men tiden före jul räcker ju inte till för alla så detta får bli detta årets juleljus som tillverkas i god tid.

Se...minsann börjar toppen på min buxbomsboll sticka upp ur snön....vilken tur så att man inte trampar på den som jag nästan höll på att göra.

Vädret är ju inte mycket att prata om, men jag hoppas att alla ändå får en bra helg.

10 kommentarer:

Rosenvit sa...

Krokus som slagit ut i veckan... måste vara i växthuset väl?
Underbara i vilket falla som helst.

Ha det härligt i helgen!
Anna

Trädgårdsmakaren sa...

Vad mysigt inlägg, jag tycker om alla bilder från vardagens små spännande tilldragelser. Härligt! Och jag antar att du menar Annika C, om groddarna.

Jag köpte faktiskt ett sånt där groddhus som hon talade om för ett par veckor sedan. Kanonbra! Jag har nästan en proffsanlägging känns det som, och det behövs med 2tonårskillar som äter som om all mat skulle ta slut efter just denna måltid.

Trevlig helg,
Hillevissan

Annika Christensen sa...

Hej Lena!
Vad kul att se att du groddar och visst blir man pigg av att bara se dem!!!
Veckorna går så fort att man inte hinner med nu mera.
jag sitter mycket vid datorn så därför hinner jag blogga lite mera just nu.
Vilka underbara krokusbilder du bjuder på.
Idag har vi skottat 40cm snö från taket.
Ha en skön vekca till om vi inte hörs
Annika

Nässelblom och choklad sa...

Vilka goda groddar du ser ut att ha: Mysigt att stöpa ljus - det är ju inget fel på inramningen, den ger ju ordentlig vinter- och julkänsla. Men varför inte, det passar väl lika bra att göra nu. Ha en bra söndag!

Med fingrarna i (j)orden sa...

Så Annika har fått dig också att grodda! Det ser gott ut. Och krokusarna är underbara!
Eva

LoveYourHomes sa...

Riktigt godis med groddar av alla sorter istället för kryddor...det där tipset verkar bra, ser lockande ut!

Mina buxbommar syns inte ens och snön ligger en halv meter på räcket.

Kletus studsar snabbt in och ut för att göra sitt,
ibland tror han att vädret kanske är bättre utanför baksidans dörr...matte öppnar, han tittar ut och sen på mig, ser modstulen ut och ger upp. Vi gosar vid brasan istället....♥

Anne sa...

Snökaos, vårtröst och uppståndelse. Dessa ord kom för mig efter att ha läsa dina rader och njutit av dina bilder. Uppståndelse för de organiserade fröerna, att ett nytt liv kan börja när våren står för dörren. Snökaos, ja det räcker att titta ut för att inse faktum, t.o.m med här i stocksholms innerstad är det kaos. Bilar sitter fast tunnelbanan är ur funktion och snön rasar från tanken så att många människor har blivit skadade på gatornas trotoarer. Ingen går säker! Men dina krokusar och krassebilder ger hopp om bättre tider om sol, värme och gröna rabatter och mitt tidsfördriv på resias hemsida gav också hopp om varmare breddgader, sköna flygresor och vackra solnedgångar över spanska medelhavskusten, mitt paradis på varmare bräddgrader! Så kära Lusthus - håll ut! snart vänder det! Kram Anne i Birkastan

Trollmor sa...

Mitt i all snö ger du en förväntansfull känsla och pirr i magen :-)
Varm kram, Trollmor

Njut i din trädgård sa...

Så härliga bilder!

Jag och barnen har faktiskt grävt lite gångar/vägar just för att försöka att inte trampa sönder buxbomshäckarna... för hos mig sticker dem inte fram...

Ingrid sa...

Hej!
Jag är helt betagen av dina bilder o texter! Vilken tur att jag träffade dej på biblioteket. Nu kommer jag att titta in här ofta.
Ingrid - Bogesundsgatan