söndag 8 augusti 2010

1000 trädgårdar

I hällande regn rustade vi oss med regnkläder och paraply och åkte ut för att besöka åtminstone två av de 1000 öppna trädgårdarna i Sverige idag. Vi har längtat så efter regn, men när det kommer så kommer det oftast olägligt.....men jag och trädgården gläder oss ändå.

Den första trädgården hittade vi i Rydebäck söder om Helsingborg där ett trädgårdsintresserat par skapat en underbar lummig, grönskande och helt förtrollande trädgård. Här fanns slingrande gångar, stora träd, medelhavsväxter, växthus, grönsaksland...och massor av pelargoner!!Denna portal gjord av grånad drivved var bara så vacker...blev jättesugen att göra något likande själv. Portalen kläddes så vackert av massor av blå luktärtor.

Här hittade jag bl. a en röd spansk pelargon som man tagit med sig hem från en resa.....den var jag bara tvungen att ha en stickling av. Vackert röd med vitt öga.Vacker lite höstig skål med taklök prydde bordet under ett av de stora träden.Efter besöket i Rydebäck begav vi oss till en "gammal bekant" vars trädgård vi sett många gånger. Det är paret Gyllings vackra trädgård i Glumslöv. Roligt och spännande att se den i en annan årstid en vi sett den i tidigare.Här finns alltid mycket vackert att se. Underbar ljusblå klematis som fyller upp ett gammalt träd som på detta sätt fått ett nytt liv.


Mysiga platser med fiffiga ideer finns det gott om här.


Tittade även in i det lilla växthuset med stora fina tomatplantor. Så fint att täcka de fula svarta krukorna med säckväv. Hur snyggt som helst.

Trots regnet blev det en givande utflykt och ideer och inspiration får man alltid med sig hem.

Ha en skön vecka!

7 kommentarer:

rajson sa...

Här hos oss hade vi tur´, regnet kom först halv 4 när de flesta trädgårds utställningarna stängde!
Hoppas detta blir en tradition.
Spännande trädgårdsfoton!

Annika Christensen sa...

Vilken härlig dag du har haft.
Smart med säckvävenmåste jag säga.
ha det gott
Annika

Love Your Homes sa...

Vilka maffiga blå luktärtor, kommer verkligen till sin rätt med drivveden.

Regn i stor mängd har vi också förärats med.
Jag fick backa hem i för tunga stövlar från svampskogen, hade tagit mig vatten över huvuder.
Kort sagt, ryggen grejade inte sådant ojämnt underlag än.....aningen trist.

Kletus har stannat hemma i stan denna gång och har föräldrafritt med lillebror, uj uj uj!!!

Kul med 1000 trädgårdar.

Kram,
Ia

Gunilla sa...

Tack för ert besök i vår trädgård.
Vilka fantastiskt vackra bilder du tar.
Hälsningar
Gunilla o Jerker i Rydebäck

Gärdsmygen sa...

Härliga bilder! Jag kom aldrig iväg i söndags fast jag tänkt det. Inspiration är alltid roligt!
Tack för ditt tips och jag har besökt sidan du tipsade mej om, där fanns ju bra råd för plantering. Gillar verkligen din favoritclematis!! Tack igen:)

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Kul att hitta till din fina blogg ! Härliga bilder från 1000 trädgårdar ! Drivvedspergolan var ju bara sååååååååå fin och klematisen som klänger i trädet.
Trevlig helg !
Isa

Poppins sa...

Vi var för bekväma för att ge oss ut i regnet, tyvärr. Nu missade vi en massa intressanta trädgårdar men får längta till nästa år i stället.
Hoppas du har det mysigt i regnet. Häromdagen hade vi en liten kräftskiva. Det regnade hela tiden men det gick att sitta ute under markisen.
kramar från Poppins