fredag 6 augusti 2010

Min födelsedagsros......

......framför alla andra är New Dawn som alltid funnit där i mitt liv. Det är nog den blomma som jag har mina tidigaste minnen av. Den stod alltid på födelsedagsbrickan. Den doftar födelsedag, sommar och allt ljuvligt som denna årstiden för med sig.
Som ni kanske förstår så firade jag en helt vanlig ojämn födelsedag igår och rosen fick jag på brickan ändå. Tack Maken som fattat galoppen!


Vi firade dagen med en liten rundtur till bl.a Båstad där vi besökte Willab (som levererar växthus). Jag har börjat ana att jag har växt ur Lusthuset. Det känns som en häst i en hundkoja när man rör sig där.....rädda att vid varje vändning välta ner diverse krukor. Det är verkligen proppfullt....men underbart ändå.

Här ser ni en bild på Lusthuset när det var "nyfött" 2003. Tänk vad förändrat allt är. Den förfärliga tujahäcken är borta och ersatt av ett gäng pallkragar som svämmar över av squash, lök, kryddor och mycket annat. Vilken skillnad! Katsuraträdet har kommit till som mitt eget vårdträd och som nu är så stort att det går att hänga lyktor och krukor i det.Så här såg det ut för något år sedan när planket kommit till och var tämligen nytt. Tanken, som jag knappt vågar formulera är att ev. skaffa ett nytt växthus som är lite större......MEN kommer jag någonsin kunna göra av med mitt lilla älskade Lusthus??? Vi har tyvärr inte plats att ha två.
Ja, det är verkligen något att fundera över.Vi avslutade dagen med en god middag och några minifödelsedagstårtor med squashkaka i botten, grädde och egna bär på toppen.Ha nu en skön helg och njut som humlan som rumlar runt i rosenflockelns blommor yr i huvudet av doften och allt pollen.

8 kommentarer:

Trollmor sa...

Stort grattis från oss alla på Pepparkaksvägen i efterskott!
Hipp hipp hurra! :-)
Rar make med rosen.
Vilken skillnad i ditt fina växthus, det trivs och frodas verkligen.
Squashkakan ser god och spännande ut, hur gör man den?
Här vankas det också bakverk idag, minsta tösen fyller 2 år :-)
Ha en mysig helg!
Många kramar Trollmor

Love Your Homes sa...

Happy birthday, dear!! It's a New Dawn.....

rajson sa...

Ett stort grattis så här i efterhand!Skön tid att fylla år i.
En ros som denna är perfekt!
Förstår att du har lite och fundera över, inte lätt att göra sig av en kär vän!

♥Min Eden♥ sa...

Gratulerar på födelsedagen!!! jag älskar också New Dawn, den e underbar

Hem och Harmoni Marie sa...

Grattis i efterskott! Underbara bilder och jag förstår att det vore svårt att göra sig av med växthuset men tänk på vad fint det skulle bli med ett större där du får plats med ännu mer blommor och annat fint.

Ha de gott, kram Marie

Lena Andersson sa...

Kan du inte sätta ett nytt växthus i vinkel ihop med det gamla på något sätt, det ser ju ut som du har lite öppen mark runt.
Jag skulle aldrig ta bort ett växthus som redan står och funkar.
själv har jag två.
mvh Lena

Gärdsmygen sa...

Grattis! Vilken skillnad det blir från år till år. Kameran är bra:)
Visst är det spännande att en trädgård förändras! Jag har idag fått upp salixvindskydd som ett staket i en hörna av trädgården som inte varit ngn-ting egentligen (kompost för längesedan). Så spännande!! Så nu pågår planering för vad som ska planteras där.
Jag har inga clematis i min trädgård. Vet du om clematis kan stå skuggigt? Har du ngn vit eller ljusblå sort som du kan rekommendera?

Madame C sa...

Grattis i efterskott! Visst är det så att ett växthus aldrig kan bli för stort:) Hoppas du kan klura ut hur du ska för att kunna ha två. Synd att ta bort det lilla söta som skänkt dig så mycket glädje.
Ha det gott,
Charlotta