torsdag 26 augusti 2010

Efter stormen.....

..... är det en hel del att ställa till rätta igen. Tur att växthuset fanns som en skyddad plats för alla mina krukor.Ett och annat strök med men nu är ordningen i alla fall återställd.Var tvungen att ta upp de sista lökarna innan de ruttnade bort i den dyngsura jorden. En hel liten korg blev det.


Skaffade idag lite nya inneblommor. Det kändes som det var dags att fiffa upp fönsterkarmen. Hela sommaren ligger ju fokus mer på trädgården men nu är det tid igen att gosa till sig inomhus.Vackrast bland pellisarna just nu är dessa två anonyma skönheter. Den rosa har jag namn på någonstans om intresse finns.

I morgon bär det av till den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero och det är ju alltid en upplevelse.

4 kommentarer:

Love Your Homes sa...

Hörde att ni hade oväder hos er. men efter stormen kommer solsken sägs det.
Ni får nog en fin dag på Sofiero, dit vill jag en dag, helst vid rhododendron blomning.

Den rosa pellisen påminner om Torång fast den har inga vita kanter, inte mina i alla fall. Finns det fler sorter kanske?

Må så gott,
Ia

Lotta 8`) sa...

Efter stormen... ja, det varade ju i flera dagar här; först störtregn och sedan blåst, det var först i går som vinden la sig. Hemma hos mig var det bara en kruka som for i marken och gick sönder - för en gång skull var jag beredd och han säkra trädgården innan.

Så sant så, om att bry sig om insidan nu när de fina sommarkvällarna är till ända. Jag skall ta och fixa lite hemma i helgen, vi har ju inte varit hemma många helger sedan i juni och det ser ut därefter ;)

Önskar dig en skön helg och trevlig tripp till Sofiero :) (glöm inte fota :)

Charlotte sa...

Börjar förstå att det stormat rejält ner hos er i södern..... Flera bloggare har skrivit om det nu... Här har det inte alls gjort det.

Åh, du ska till Sofiero i helgen.... Lycko dig... Själv bor man alldeles för långt bort... även om jag för en sekund fick vilda planer på att ta mig ner....

Kram Charlotte

Gärdsmygen sa...

Min trädgård klarade sej rätt bra i stormen faktiskt. En del plommon drattade i backen, men det kunde varit värre. Jag vill också gärna till Sofiero men vet inte om jag får tiden att räcka till riktigt. Kanske kan se lite bilder hos dej sedan? Jag har också ägnat mej åt fönstren inne i veckan. Bl.a. nya gardiner i köket. Men idag blir det lite trädgård:)