lördag 30 oktober 2010

Den gamla spireahäcken!

Det stora PROJEKTET hos oss nu under hösten har varit den gamla spireahäcken från 60-talet som sett sina bästa dagar. Vi har diskuterat hit och dit vad vi skulle göra, klippa ner, plantera ny eller vad?? Efter moget övervägande bestämde vi (vi och grannen) oss för att sätta upp ett plank. Det är inte min förtjusning, jag som älskar allt grönt (...nästan) men det verkade i detta läget praktiskt.

En dag dök så den stora grävaren upp och väck var häcken!!Så ljust och luftig det blev...nästan som om man fick en större tomt eftersom man på något sett även fick ta del av grannens. Hurra!!!...det frösådda häggen fick stå kvar!Lite vackra perenner inhandlades för att förgylla det kommande planket. Denna vackra dubbla höstanemon föll jag för direkt, kan med åren bli buskig och fin....hoppas jag.En klängros måste man ju ha och valet föll på Jasmina som var riktigt söt som en tårtros. Den får blanda sig med en ljusblå vädd och det kan ju i alla fall på pappret bli fint.Här har nu planket kommit upp och från trädgårdssidan smälter det ganska fint in i miljön och är inte för dominerande tycker jag.Planering av den långa rabatten mot ingången till huset.Jag hittade vacker lavendel på plantskolan och planterade små grupper av den (som förhoppningsvis blir som lavendelbollar) ..............och däremellan påsk- och pingstliljor och tulpaner. Kan nog bli bra till våren.En blå näva kom också med hem och kan ta sig bra ut den också för det är en ganska lång sträcka som skall fyllas ut. Inne i trädgården planterade vi några svartvinbärsbuskar.Liten desperat uppställning för att jag skulle se något annat än bara PLANK från köksfönstret.Nu är det där och jag har så smått börjat vänja mig, men mycket och långt är det. Lite levande ljus...kanske lite snö någon gång (inte på länge än!!) gör att det blir vackrare under vintern.

Ha en skön helg...här blir det lövkrattning för hela slanten!

7 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Vilken skillnad! Jag tycker som du skrev att det ser luftigare ut och mer "rent" :)
Fint med den lilla gruppen och lyktan, säkert en mysig plats att sitta på nästa sommar.

Ha en fin fortsättning på helgen, kram Marie

Lotta 8`) sa...

God kväll :)

Kan tro att spireahäcken tog plats även om den klipps ned, och kanske är den bara vacker när den blommar. Tycker det var snyggt med staketet, jag blir mer och mer förtjust i staket som insynskydd samt att de kan förbättra läget för en del växter i trädgården (kalla vintervindar). Ett staket har ju också stor potential för att bli en grön vägg såsmåningom ;)
Roligt också att få en ny rabatt som är alldeles tom ;)
Fint med bordet och stolarna, det höjer mysfaktorn i trädgården.

Här har det också krattats löv idag och lite pysselpynt har tillverkats av mossa, det var riktigt skönt väder :)

Ha en fortsatt skön helg :)

Northern Shade sa...

It will be fun to plan and plant along the new fence. The double anemone is beautiful, such a lovely pink. It would look good with the blue geranium. With the new tulipa bulbs in the bed, it will look colourful right from spring.

Love Your Homes sa...

Man våndas lätt när något som växt så länge skall avlägsnas, förstår dig så väl.

Har själv ett plankvägg mot en granne och det visade sig bli början till en riktigt trevlig lösning vid växthuset.

Ser spännande ut med lavendeln, det skall jag satsa mer på till våren.

Ha det så bra...Kletus snarkar bakom datorn, han verkar gilla suset.

Marina sa...

Oj, vilket projekt! Helt rätt tycker jag. VI tog bort häcken mot vägen för en del år sedan(en gles o ful oxelhäck) och satte plank istället. Längs planket har vi rabatter och på planket klänger vildvin, murgröna och någon japansk multiflora ros. Det gör att det blir lummigt!

Kram!

Randi sa...

Vilket jätte-projekt! Kommer att bli urläckert till våren.
Kram Randi

Gärdsmygen sa...

Spännade! Staketet är jättesnyggt. Du har mycket att se fram emot till våren!