fredag 22 oktober 2010

En fredagshälsning.......

.....från ett blåsig men soligt Skåne.

Fotade min fina pellis som fått komma med in i huset i stället för till garaget eftersom den blommar så vackert och att jag tycker speciellt mycket om den just nu.I går snöade det inte här som det verkar ha gjort lite överallt....men haglade gjorde det och det med besked. Hagelkulorna var stora som lerkulorna killarna lekte med på våren när jag var liten................och oj, vilket dån och smatter det var på tak och fönster. Jag stod inne och var lite änglig för hur detta skulle avlöpa, men som tur var hände det inga olyckor allt verkade vara helt när jag vågade mig ut för att titta .......och fota det måste man ju bara göra för så stora hagel har jag nog aldrig sett tidigare.Här kommer ett nytt litet boktips från mig. Det är Sanna Töringe som skrivit boken "Trädgårdsvinter" som är mycket trevlig med tips och inspiration för vinterträdgården. På tal om Sanna så gav hon ut en bok i fjol som heter "Vintermat" som jag också varmt kan rekommendera.Ha nu en skön helg, med eller utan snö!!

5 kommentarer:

Sköna o Gröna Ting sa...

Jisses, vilka bumlingar, tror inte jag har sett så stora någonsin!!!!
Kul att Ernst kom med på en hörna:)))
Här har det kommit en decimeter snö i natt och kallt attans så snön ligger minsann kvar.
Jaja, bara att acceptera men jag gillar det INTE!!!
Inte innan december månad.., innan dess känns det som om man blir lurad på någon månad:(

Ha en lång och skön helg....
Kram till dig
Marianne

Randi sa...

Så vansinnigt märkligt! ...I skåne??? Finns det ett Skåne i Lappland..."smile". Jag tror inte att jag någonsin sett så stora hagel! Skönt att inget blev skadat.
Önskar dig en skön och hagelfri helg!
Kram
Randi

Malin sa...

Jag har sett stora hagel en gång o det var riktigt ruggigt...vi var ute med bilen o tog faktiskt skydd...det lät som om det skulle kunna bli knucklor i plåten den gången...Märkligt väder är det oavsett hagel eller snö...här vräker regnet ner o det ska bli frost fram mot kvällen...suck...Två rosor blommar ute i trädgården o vägrar ge upp...de hade "mössor" av snö i fredags förmiddag...

Kram från Malin

Anonym sa...

Här hade vi snöslask i onsdags kväll.

Kramar från Genarp

Northern Shade sa...

The hail looks like it would have crushed the last plants in the garden.

It is definitely the time when I start thinking more about the winter garden. Here, winter is about half the year, so I try to get plants that bloom as early as possible in spring and then as late as possible in fall. I also try to leave up anything that will look interesting, like seed heads or decorative blooms like Hydrangea, through the winter.