torsdag 30 december 2010

Näst sista dagen på året

Tänk, snart har ett år passerat....så fort tiden går!! Stövlade runt lite i min vita vinterträdgård idag. Kallt är det men ändå lite fint.

Mjölkkannan är riktigt stilig med sin fina ishatt.Inne i garaget lever pellisarna sitt stilla vinterliv. Några är riktigt fina och andra ser skruttiga ut....MEN jag vet att de flesta kommer tillbaka med solen och värmen. Känner riktigt att livsandarna vaknar när jag ser dem.Lusthusets Siri har en vacker rosa blomma så här lagom till nyår.Ute i kylan igen korvar sig rhodondendronbladen sig till smala hårda rör. Behövs ingen termometer...ser de ut så här är det minusgrader det är ett som är säkert.Sommarbänken har fått en tjock kudde av ängladun och lyktan också. Sååå fint. Ha det nu så bra och samla krafter inför morgondagen.......och tänk på att dagen har ÖKAT med 4 minuter!!!

5 kommentarer:

Petra sa...

Gott nytt år!

Ja nu kan man inte låta bli att längta till ljuset och värmen. Jag går också och tittar till mina fuchsior och pelargoner i boden. Och tänker att snart så!!

Lotta 8`) sa...

Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År till dig :)

Jag har jobbat och inte varit ute något i täppan men i morgon så blir det nog en sväng. Här är just nu 0,4 och jag gillar det :) Vintern är vacker - som dina bilder visar - men tempen kan hålla sig på typ -4, då behåller vi det vackra men slipper frysa så :)
Tur ändå att vi har lite snö som skyddar växterna från kyla. Jag flyttade in allt ifrån växthuset till källare, det blir för dyrt att hålla frostvakten igång därute, pellisarna sover djupt men jag hoppas några vaknar om någon månad.

Må så gott ♥

Nässelblom och choklad sa...

Jamen, hej och hå vad snabbt vi går mot ljuset! Kanske inte ännu men redan om några veckor märks skillnad..Det ser jättefint ut i din trädgård, tycker jag. Tack för alla fina inlägg under året och Gott Nytt År till dig! Kram/Eva

Annika Christensen sa...

Hej!
Äntligen kom jag hit in till dig!
Alltid något fint att titta på hos dig. Här regnar det just nu.

Tänkte tacka dig för alla fina kommentarer under året som gått och hoppas vi ses på det nyaåret.
Kram
Annika

Gärdsmygen sa...

Mmm, en vinterträdgård kan vara vacker den också! 2011 blommar den igen! Gott Nytt År!