tisdag 28 juni 2011

Är det synd om mig.......eller??

Lagom till midsommarafton fick jag en fin sommarförkylning....inte kul. Festen kunde i alla fall genomföras som planerat....hoppas bara att ingen av gästerna fick en förkylning i midsommarpresent av mig för det var verkligen inte meningen.
En trevlig midsommarfest (inomhus) blev det som vanligt och alla verkade nöjda med de hembakade brödet, citron-och vinbärsnubben och de hemmafixade sillarna. Usch... så skrytigt det låter, men jag tycker det är roligt att göra det jag kan själv.Nu sitter jag i alla fall här i trädgården i skuggan under katsuraträdet (ja, så stort det har blivit). Det är inte så väldigt synd om mig (det kunde varit värre) med fika, hembakad rabarbermuffins och en mysig tidning att läsa.Över huvudet bildar de vackra hjärtformade katsurabladen ett vackert grönt tak.När man sitter så här och tittar runt ser man detaljer som man annars bara springer förbi. Så fin och grå den gamla stolen blivit med åren. Ännu hänger den ihop om man tar i den försiktigt.Vilken tur att de självsådda digitalisen blev vita i min vita rabatt. Rosen heter 'Old Schneewitschen'.Som det växer i rabatterna. Regn, sol och lite gödning i våras gjorde susen......men häcken behövs klippas ser jag. Det får jag göra när näsan slutat rinna och det inte är sååå varm.De första späda grönsakerna (lök och squash....halleluja!) är skördade. Härligt.


Lyfter jag blicken upp mot den blå himlen så ser jag att fortarande svävar det sockersöta, doftande rosor.......så så där jättesynd är det inte om mig.

8 kommentarer:

Trollmor sa...

Som gäst är det ju alldeles utomordentligt trevligt att bli bjuden på hembakt och egenlagad mat med omsorg.
Något alla dina växter ser ut att få också, det blomstrar för fullt :-) Ljuvligt!
Hoppas nu att dina baskelusker har vett att ge sig av å det raskaste så du får njuta av sommaren.
Kram Trollmor

Inger sa...

Åh så mycket fint hos dig:)

med Ett kärleksfullt skapande sa...

Krya på sig....inget kul i värmen med Kleenexkartongen i högsta hugg.

Hade själv en söndersnuten näsa i midsommar, men nu är jag på benen igen. Vi har precis avnjutit en god middag på bryggan bland båtar o måsar med det allra bästa väder man kan tänka sig.

P.s. Kletus tycker också det är förfärligt varmt.

Kram Ia

Ninnis sa...

Gillar din stol helt underbar.

Krya på dig kramar kommer här!!!

/Ninni

Karin A sa...

Vad kul att få kika in lite mer i din trädgård. Nu är en sådan vacker tid! :) Tråkigt med förkylningen som kom lagom till midsommar. Jag hoppas att du snart mår bättre! Kram Karin

gittan sa...

Jag tycker nog att du verkar ha det riktigt bra förkylningen till trots "ler" Ditt Katruraträd ser jag gärna i helfigur, mitt r mest en rak pinne om än en hög sådan =)
Krya på dig / gittan

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Nä, det verkar inte sååå synd om dig, du har det ju hur härligt & vackert som helst!
Krya på dig,
Lydia

Poppins sa...

Härliga sommartid! Överallt är det små under som sker och vackra saker att fästa blicken på.
Visst är det lite synd om dig. Krya på dig!