söndag 12 juni 2011

Glimtar från Trädgårdsrundan......

Tre härliga soliga varma dagar bjöd årets Trädgårdsrunda oss på ( för en vecka sedan). Här kommer några bilder och högst personliga favoriter.Precis så här kändes det att börja rundturen hos Gunilla och Rolf Bengtsson i Rögle. Jag bara älskar Rolfs goa runda kvinnor som man hittar på de mest oväntade och överraskande ställen...............annars är det härligaste med deras fina trädgård de vackra träden och den lummiga mjuka skuggan som man hittar överallt.Nästa stop blev hos Lottie Hermansson med Lotties Trädgård utanför Ängelholm. Här finns mycket och oväntat att upptäcka längs den slingrande stigen.För första gången (tror jag) var Kristina Ignestam med på Trädgårdsrundan. Hon är textilkonstnär och brukar annars visa sig på Konstrundan. Underbart fin gammaldags trädgård har hon, växthus med spetsgardiner och pelagoner............och i ett träd fladdrar en spetskrona i vinden....kan det bli vackrare!Skogvaktarbostället i Mölle hos Laila Olofsson står alltid på listan och där blir man aldrig besviken. Vita rosor och en underbar utsikt över Skälderviken bl.a.Ny för oss i år var Eva och Thomas Rehn i Brunnby. Stor och fin trädgård med två stora växthus, det ena orangeri, damm med bäck och massor med vackra växter, buskar och goda idéer hittade vi där. Denna plantering i dräneringsrören föll jag för direkt och har redan omsatt detta i min egen trädgård.I Axelvold finns ytterligare en pärla nämligen Kenneth Lorentzon och Lone Jönssons underbara skogiga trädgård som man aldrig tröttnar på att vandra runt i.Hos Lydia Jeppson i Krika hittar man också en annorlunda och mysig trädgård som det är lätt att förälska sig i......som här....ser ni cykeln under humlen?Denna fina färgkombination fastnade jag direkt för.....vill ha!!
Ingemo och Per Gylling i Glumslöv stod som nästa på tur. Där har vi varit många gånger och kommer alltid tillbaka.
Som sista bild får Kristina Mandahl i Ramlösa med sitt hjärta av buxbom stå, som en symbol för oss alla som älskar Trädgårdsrundan med alla trädgårdsupplevelser och alla möten med underbara härliga trädgårdsmänniskor som frikostigt bjuder på sig själv och sina trädgårdar. Tack för det!!

9 kommentarer:

Helens trädgård sa...

Vilka vackra trädgårdar trädgårdsrundan bjöd på. Förstår att man blir inspirerad :=)
Härliga bilder!
Önskar dig en fin söndag!

Trollmor sa...

Vilka soliga och härliga bilder.
Den vita rosen med blå utsikt är underbar.
Tack för turen från trädgårdsrundan, kul att få se allt fint.
Kramar Trollmor

rajson sa...

Var bra sugen att åka ner till denna trädgårdsrunda då jag var i Frösakull förra helgen. Men som vanligt försvann tiden till annat.Umgänge med döttrarna var viktigare.
Tur att du visar godbitarna, tackar!!

Poppins sa...

I år missade jag trädgårdsrundan eftersom vi inte var hemma. Men jag fick ju besöka engelska trädgårdar istället men lite ledsen är jag för att jag inte kunde åka runt i NV Skåne. Det är så speciellt när man får möjligheten att kika in hos privatpersoner och beundra deras trädgårdar. Tack för dina fina bilder - på det sättet fick jag delta lite grand.
kram från Poppins

Anonym sa...

Tack for intressant information

Tant Otteskrufv sa...

Tack, då fick jag också en titt från rundan!

Malin sa...

Vad högtidligt att få gå runt i dessa vackra trädgårdar och jag har haft nöjet att läsa dina inlägg från tidigare år...Det har varit bilder som fastnat o som jag har "med mig"..
De där damerna är verkligen helt underbara och jag kan förstå den känslan som just den kvinnan förmedlar där i solgasset!
Jag är lite dålig med bloggandet just nu men har tänkt vara kvar...Det brukar bli lite så där när det är sommar!
Ha det gott nu!

Kram från Malin

Gärdsmygen sa...

Så härligt! Vackr bilder från vackra miljöer. Kul med inspiration. Det där med dräneringsrören var ju strålande. Blir ju en bra kant på rabatten. Var hittar man sådana rör tro?

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Tack snälla du för besöket, det är verkligen så roligt med alla dessa trädgårdsmöten.
Ha en finfin midsommarvecka,
Lydia