onsdag 1 maj 2013

1 maj........


....och nästan vår. Soligt men kyligt.


En runda i trädgården gav följande bilder som resultat.....lite klent men ändå vårkänsla.

 Stjärnmagnolian har öppnats sig på bara någon dag i solen. Vackra vita balettkjolar mot den blå himlen.....mycket vackert.
 En liten gul viol som jag köpte förra året har överlevt och blommar igen. Jättesöt....lite ovanligt med gul och lila på vildviol.
 
 
Den strimmiga blå är inte dum den heller.
Julrosorna blommar tappert de är verkligen överlevare.


Passade på att baka ett surdegsbröd när jag nu ändå inte kan göra något annat är gå här och snörvla (vårförkylning...inte kul)
Brödet är bakad på köpesurdeg och bakat efter medföljande recept och det blir riktigt bra. Jag har gjort det flera gånger och det enda som krävs är att ha lite tid för jäsning annars är det enkelt och blir riktigt gott.


Fint besök i trädgården fick jag också. Efter att ha konsulterat fågelboken kom jag fram till att det är herr Rödstjärt som var på besök.......så fin han är!!

Ha en fortsatt skön vår. Lite mer värme och bort med förkylningen så jag kan angripa pallkragarna som står och väntar.

5 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Urgullig viol! en sådan där man bara vill ha.
Ja, det var härligt, men kallt väder idag. Jag har också trädgårdererat och nu är jag helt slut - igen :)
Inga småfåglar här men det beror på att katterna är runt fötterna på mig, ett år hade jag sällskap av en Rödhake, de gillar ju masken som kommer fram när man gräver.
Ha det bäst, kram ♥

Jannibele sa...

Å, så herlig vårstemning hos deg, med masse flotte blomster og en liten fugl på besøk. Den gule fiolen var helt nydelig. Har ikke sett den før. Ha en fin kveld og nyt våren.

Nässelblom och choklad sa...

Ja det är riktigt kyligt ännu. Men fantastiskt att magnolian slagit ut hos dig. Det gäller verkligen att ha koll på allt nu när det går så fort. Krya på dig!

Anne sa...

Å vilka magnoliabilder - nästan en transperant känsla genom skärmen - tips för dig som är så bra på både blommor och mat, Härliga Tareq Taylors på Slottsträdgårdens kaffe uti Malmö har gjort en skrift som heter Blommande gott, där han kombinerar blommor i kakor och mat! Fantastisk! Kram kram från Flickorna i Birkastan

Northern Shade sa...

I really appreciate the flowers that can take some cold, like the pansies and Helleborus. They don't mind a late spring frost, and just keep flowering.