lördag 18 maj 2013

Fall ljuva majsnö.....


........nej riktigt så illa är det inte utan mycket bättre. Jag sitter under den nästan utslagna syrenen och samtidigt faller ett tätt snöfall av vita blomblad från den underbart blommande häggen. Doften är härlig och luften riktigt varm (...nästan för varmt 28 grader i skuggan.....sluta nu och klaga...Okey!)


Vita snöflingor faller även från silverpäronträdet som också blommar så fint. Det verkar som allt blommar på en gång i år....svårt att hinna njuta av allt.


Snart får vi i alla fall njuta av färsk egenodlad sallad och kryddor.....mmmmmm!!


 
Här en liten överlevare som jag alltid blir så glad när jag ser att den finns kvar. För många år sedan satte jag Carneval de Nice och den har snällt kommit tillbaka, kanske lite mindre och inte så många blommor men ändå. Bevisar det att hög kvalitet på lökarna har man igen i längden.
 
Ha en fortsatt  skön försommar!!

5 kommentarer:

Nora sa...

Åh, va underbart att ha en hägg i trädgården - den doften är ju bland det bästa som finns!
Ha en fortsatt skön helg i värmen:-)

Love Your Homes sa...

Önskar en fin vår, ser skönt ut hos er. Vi ligger lite efter, men allt verkar komma på en gång.
Kletus mår fint och får emellanåt lite sällskap av sonens nya ragdoll Tyra, som är på besök då och då. Ju mer hon växer desto surare blir den gamle senioren. Vi hoppas det går över med tiden, för hon är mycket förtjust i Kletus. Hon är bedårande söt!
Må så gott!

Ninnis sa...

Sverige är verkligen avlångt...hos mig är syrenen just i bladknopp....=)

Trevlig Pingst !

Kram Ninni

Poppins sa...

Håller med om att det går alldeles för snabbt. Och så ska man ju hinna med att vara ledig mellan hägg och syren... :)
kramar från Poppins

Nässelblom och choklad sa...

Den typen av snöfall är alldeles underbart. Alla blommande träd och buskar är så otroligt vackra, synd att de flesta blommar så kort tid. Just Carneval de Nice är en av mina favoriter bland tulpaner. Tack för titten hos mig. Får ta och lägga in en kirskålspaj i början av veckan. Ha det gott! Kram Eva