måndag 15 januari 2007

Fågelkvarteren

På den tiden jag bodde i egen lägenhet låg den under takåsarna i ett stort hus i en stadsdel i Helsingborg som heter Olympia. Från mina fönster hade jag en fantastisk utsikt över ett område bestående av stora jugendvillor byggda runt sekelskiftet. Detta område kallas i folkmun för ”Fågelkvarteren” eftersom kvarteren har olika fågelnamn. Under några år var en del av dessa vackra hus hotade men är idag gudskelov skyddade. Häromdagen fick jag en impuls att gå runt med kameran i dessa mina ”gamla kvarter”. Man blir ju lätt hemmablind och ser inte det vackra man har omkring sig.

Denna skönhet under renovering.

Villa "Gunnar"

Villa "Framnäs"
Villa "India" med "Gunnar" i bakgrunden
Fortsättning följer med bilder på de fina utsmyckningar och de vackra deltaljerna som det finns många av på dessa unika hus.

9 kommentarer:

Fröken Kattfot sa...

Å så många fina hus. Ja det är alldeles för lätt att hasta förbi allt det fina vi har omkring oss. Ser framemot fler bilder. Ha en trevlig kväll!

Lusthuset sa...

fröken kattfot: Ja, du kan tro att de är imponerande med massor av underbara detaljer och fönster. Smaskens för en hus"freak" som jag.
Ha en skön kväll du också.

Karna sa...

Nydelige bygg, kunne gjerne hatt en leil her med takrosetter og høyt under taket....

Flotte bilder av stormen Per, merker godt været her hos meg...

Lusthuset sa...

karna: Det är fina (och dyra) lägenheter med höga fönster och stora rum. De flesta husen är relativt nyrenoverade.

Julie sa...

Helt utrolig å se disse bildene. Fantastisk vackre hus : )

I min vackra värld sa...

Verkligen vackra hus! :-)

Lusthuset sa...

julie: och i min vackra värld: Ja, är dom inte fina? Jag har återupptäckt dem sedan jag tog dessa bilder och studerat dem så nog. Skall visa fler bilder. Roligt att det finns fler som tycker om gamla hus.

an angel at my table sa...

Jag älskar gamla hus. Vilket roligt inlägg. Jag ser framemot fler bilder.

Lusthuset sa...

an angel at may table: Jag älskar också gamla hus. Har sysslat lite med byggnadinventering tidigare och det var roligt och lärorikt. Mitt intresse grundades nog där. Visar säkert några bilder till så småningom.